Cultuurtip: The Art Project
©

Cultuurtip: The Art Project

Leestijd: 1 min

Je zou graag je woonkamer een upgrade geven met een heus kunstwerk. Maar waar ga je precies op zoek naar kunst? En is kunst niet altijd erg duur? Dankzij The Art Project is kunst kopen nu kinderspel. 

Met The Art Project willen oprichters Sandrine viu Masia en Arnaud Pitz het elitaire imago van kunst doorbreken en kunst dichter bij de mensen brengen. Zo organiseren ze in hun uitnodigende galerij in het hart van de Marollen in Brussel toegankelijke tentoonstellingen, workshops en ontmoetingen met de kunstenaars.

Een ruimte op mensenmaat

The Art ProjectGeen ongemakkelijk stille galerij waar je haast niet durft spreken of bewegen voor The Art Project, maar wel een uitnodigende ruimte met een gezellige salonhoek waar je een boek kan lezen, een koffie drinken of een babbeltje slaan met de kunstenaars. Dankzij de grote ramen aan de straatkant kijk je makkelijk binnen wat de drempel om even binnen te springen verlaagt. Ook is er een ruimte waar de tentoongestelde kunstenaars workshops geven aan de bezoekers.

Betaalbare kunst

The Art ProjectEen voorwaarde die The Art Project stelt aan de kunstenaars is dat ze betaalbare werken van maximum € 250 creëren. Zo krijgt iedereen de kans zich een kunstwerk aan te schaffen. Bovendien moet je hier geen weken wachten tot het kunstwerk van de muur wordt gehaald, maar kun je het gewoon de dag zelf nog mee naar huis nemen.

Organiseer een vernissage bij je thuis

Lijkt het je leuk om eens je eigen vernissage te organiseren? Met The Art Project is dat nu mogelijk, zelfs in je eigen woonkamer. Jij kiest de datum (enkel mogelijk in weekends) en nodigt je vrienden en familie uit en The Art Project doet de rest. En dat helemaal gratis! Naargelang de verkoop ontvang je bovendien een waardebon die je kan besteden bij The Art Project.

Van 2 februari t.e.m. 2 april kun je in de galerij de werken van de Belgen Benjamin Spark en Niki Kokkinos bewonderen. Meer info. en data voor de workshops vind je op de website www.theartproject.be

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.