Crush of the day: de Pikaplant Jar
© Pikaplant

Crush of the day: de Pikaplant Jar

Leestijd: 1 min

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item dat écht de moeite is, zo’n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De crush of the day…

Crush of the day: de Pikaplant TableauZwarte vingers: we kennen allemaal wel iemand die ze heeft. Ben jij iemand die zelfs een onverwoestbare sanseveria doet verwelken? Dan is Pikaplant een merk voor jou.

De Jar van Pikaplant is een minibiotoop op zich. Een handgeplukt specimen wordt hermetisch afgesloten in een vochtige pot. Het water en de lucht in de pot is voldoende voor de plant om te gedijen. Je hoeft ‘m dus nooit water te geven: een prototype leeft al ruim twee jaar in zijn minibiotoop!

Zie je het grootser? De Tableau combineert drie keramische potten en een waterreservoir en is volledig zelfvoorzienend, zonder elektriciteit. Zet er je kruidenplanten in en geniet iedere dag van verse basilicum, munt of koriander in je gerechten.

De Tableau eindigde in de Top 50 design projecten van Kickstarter Europa en is momenteel beschikbaar in voorverkoop. De Jar is daarentegen meteen verkrijgbaar.

Jar van Pikaplant, € 60 online of o.a. bij Quatuor en Jüttu
Tableau van Pikaplant, € 180 in voorverkoop, online

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Deco, Interieur, Pikaplant.