Crush of the day: de collector’s kersteditie van Mosaert
© Pers

Crush of the day: de collector’s kersteditie van Mosaert

Door Lieselot Coppens
Leestijd: 1 min

Mosaert, een anagram en het creatieve modeproject van Stromae, verrast ons speciaal voor de feestdagen met een mini-kerstcollectie. Exclusiviteit en duurzaamheid alom, want de collectie wordt in zeer beperkte oplage verkocht én is gemaakt uit het overschot van hun vorige collectie.

De collector’s kersteditie van Stromae (aka Paul Van Haver) en zijn vrouw, styliste Coralie Barbier, bestaat uit een trui en een paar sokken in twee kleuren. Meer dan dat is er niet, want om verspilling tegen te gaan gebruikten Coralie en Paul Van Haver de overschot stof van hun vorige collectie, Capsule nr. 5. Verder brengt het duo slechts één collectie uit per jaar, die ze tot “capsulecollectie” dopen. Dit principe druist in tegen de traditionele mode-industrie, waartegen de Formidable-zanger zich wil afzetten.

Tot slot zijn alle kledingstukken uniseks en vallen ze op door hun kleurrijke en exclusieve prints. Zo kleurrijk zelfs, dat het lijkt of Mosaert een Ugly Christmas Sweater op de markt heeft gebracht. Oordeel zelf:

Praktisch info

Om 17u deze namiddag, 28 november, komt de collectie online op www.store.mosaert.com. Er zijn maar 40 truien en 100 paar sokken beschikbaar.

De nieuwe collectie zal ook te koop zijn in de pop-upstore van Mosaert die in het weekend van 14,15 en 16 december 2018 in Brussel neerstrijkt. De tijdelijke winkel wordt ingericht in een container op het voetpad voor de nummers 4-6 aan het Stefaniaplein in Elsene.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Kerst, Mode, Mosaert, Shopping.