Hotspot: hier kan je oogverblindende galajurken uitlenen
© COUCUOshop

Hotspot: hier kan je oogverblindende galajurken uitlenen

Leestijd: 1 min

Tijdens een galabal of een speciale gelegenheid ziet iedereen er graag schitterend uit. Helaas is galakleding vaak duur en meestal is het nogal zonde om een prijzig item te kopen die je slechts een of twee keer zal dragen. Het unieke concept van COUCOU biedt de oplossing!

Het COUCOU team

COUCOU is het resultaat van twee vriendinnen met een hart voor mode en ambitieuze ideeën. Marie Berlier startte de zaak in 2015, na een carrière in de journalistiek en de filmwereld. Als een voorvechter van het milieu zocht ze een manier om de korte levensduur van kleding te verlengen.

Nochtans weet Marie uit ervaring dat de mode-industrie en respect voor het milieu wel een goede combinatie kunnen zijn. Isabelle d’Otreppe, haar rechterhand, vervoegde haar avontuur in 2017. Met een diploma communicatie, een reis rond Azië en een passie voor het project op zak is Isabelle de ideale aanvulling voor het project.

Het concept: “De knapste vrouw op het bal”

Bij COUCOU kan je terecht voor het huren van feestelijke (tweedehands) kleding, met een ruime keuze aan stijlen. Het idee is om prachtige jurken en luxe accessoires te verzamelen op een unieke locatie. Je vindt er bijzondere items die anders veel te lang stof verzamelen in de kleerkast van Belgische fashionista’s. Op een huwelijk, communie, verjaardagsfeest of een garden party wil je er graag op je paasbest uitzien. Dankzij COUCOU kan dit nu ook zonder je portemonnee te ruïneren. Naast het geweldige assortiment kan je er ook terecht voor goed stijladvies. Hun aandacht voor details en voor de klanten maken de winkel tot een ijzersterk concept.

COUCOU

COUCOUshop

Of het nu op de laatste minuut of een maand op voorhand is, je vindt sowieso de perfecte outfit bij Marie en Isabelle. De meeste jurken, geklede broeken, rokken en vesten zijn gerecycleerd uit onze kleerkasten, terwijl de accessoires beschikbaar worden gesteld door jonge, lokale labels. Het is uitstekende reclame voor de labels en ideaal voor de klanten, die graag tot in de details aangekleed worden.

Vrienden van de natuur

Het concept ondersteunt de circulaire economie, waardoor het COUCOU-team een verrijking voor de natuur is. De overconsumptie van kleding heeft een duidelijke nefaste invloed op het milieu. De vervuiling door de textielindustrie staat op de tweede plaats qua ecologische impact. De huidige trend om steeds meer en sneller te produceren is niet verenigbaar met de wens om onze planeet te sparen. Marie en Isa hebben dat goed begrepen en willen met hun concept de problematiek tegemoetkomen. Minder vervuiling, zeker, maar ook altijd meer stijl!

COUCOU shop. Kasteleinsplein 23, 1050 Elsene. Meer informatie vind je op de website.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: COUCOU, Galajurken.