Nooit meer last van het Pinterestprobleem dankzij ConstructR en Immoweb
© Shutterstock

Nooit meer last van het Pinterestprobleem dankzij ConstructR en Immoweb

Leestijd: 1 min

Ja, het bestaat en het is een woord: Pinterestprobleem. Het was de aanzet van de Belgische start-up ConstructR, die sinds deze week deel uitmaakt van Immoweb.

Al wie zo nu en dan op Pinterest surft op zoek naar inspiratie kent het probleem: je ziet iets leuks, pint het op één van je borden, maar voor concrete info over wie, wat, hoe of waar blijf je vaak op je honger zitten. Wanner we het hebben over Halloweenversiering of een creatieve appeltaart, is dat probleem doorgaans niet enorm, maar al wie surfend inspiratie hoopt te vinden voor zijn huisrenovaties raakt al snel gefrustreerd.

Niet dat er geen prachtige dingen over bouwen en verbouwen op Pinterest te vinden zijn, maar links naar concrete architecten, vakmannen, aannemers en verkooppunten ontbreken vaak (om niet te zeggen altijd). Daar past de Belgische start-up ConstructR nu sinds 4 jaar een mouw aan.

Op de website www.constructr.be vind je niet alleen tonnen aan inspiratie voor al je bouw- of renovatieplannen, je krijgt er tevens een indictie van het budget dat je ervoor nodig hebt, alsook de gegevens van de vakmannen die je best contacteert om je plannen te realiseren. Dat deze service een schot in de roos is, was ook Immoweb niet ontgaan. En dus slaan beide websites sinds deze week de handen in elkaar.

“Ons platform evolueert voortdurend en met deze overname stoten we echt door naar een hoger niveau”, aldus Alexandre François, CEO en oprichter van ConstructR. “Nu kunnen we ons op nationaal niveau zichtbaar profileren terwijl we het aanbod van Immoweb aanvullen. Deze synergie tussen onze twee platformen zorgt voor een echte dynamiek.”

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Bouwen, Bouwplannen, Renovatie, Verbouwen.