Christian Dior Haute Couture herfst/winter 2017-’18
© Dior

Christian Dior Haute Couture herfst/winter 2017-’18

Door Joy Flammang en Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Afgelopen week vond de Christian Dior Haute Couture herfst/winter 2017-'18 show plaats in Parijs. Het Hôtel National des Invalides, dat onder de hand van Pietro Ruffo werd omgetoverd tot een Afrikaanse wildernis, vormde het decor van de show. De collectie, die de naam Mind the Map meekreeg, roept een herinnering op aan de eerste vrouwelijke ontdekkingsreizigsters.

Twee zaken inspireerden artistiek directeur Maria Grazia Chiuri voor de Haute Couture collectie die de 70ste verjaardag van het huis viert. Enerzijds is er de gegraveerde wereldkaart uit 1953 van Albert Decaris, die teruggevonden werd in de Dior archieven. Anderzijds is er de stelling “een collectie moet alle soorten vrouwen van over de hele wereld aanspreken”, afkomstig uit de autobiografie van Christian Dior. Zo creëerde Grazia Chiuri een collectie die uitnodigt tot reizen.

De collectie combineert elementen uit de mannengarderobe met ethnische elementen. Mannelijke materialen werden gebruikt in vloeiende, vrouwelijke silhouetten. Jasjes, blouses en mantels die doen denken aan pilotenjassen worden gedragen op plooirokken. De fedorahoeden zijn een knipoog naar de ontdekkingsreizigster Frey Stark.

Het kleurenpalet bevat voornamelijk zachte en natuurlijke tinten zoals grijs, beige, poederroze en nachtblauw. Bloemen werden met de hand geborduurd op delicate stoffen als zijde en tulle. Kortom, de Dior Haute Couture collectie is een uiterst vrouwelijke collectie, voorbestemd voor stoutmoedige en avontuurlijke vrouwen.

 

 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Christian Dior, FW17/18, Haute couture, Maria Grazia Chiuri.