Cadeau-inspiratie voor de interieurliefhebber
©

Cadeau-inspiratie voor de interieurliefhebber

Door Charlotte Van Beirendonck
Leestijd: 2 min

De kerstperiode komt eraan met de nodige pakjesstress. Stem je cadeaus af op de persoonlijkheid en de interesses van je vriendin, dan krijgt je cadeau onmiddellijk een persoonlijke touch. Is je bestemmeling interieurliefhebber? Dan zijn deze drie salontafelboeken zeker en vast een schot in de roos.

Mixed grill

In Mixed Grill laat esthetisch journalist Thijs Demeulemeester ons kennis maken met de eclectische interieurs van Lionel Jadot. Als zoon van een Brusselse ambachtsfamilie kwam Jadot al vanaf zeer jonge leeftijd in contact met meubels en leerde hij van zijn vader dat wanneer je iets wil, je het zelf moet creëren. Deze mentaliteit, gecombineerd met de harde financiële lessen toen hij na het overlijden van zijn moeder op 18 jaar aan het hoofd kwam van het familiebedrijf, zorgde ervoor dat upcycling een belangrijk kenmerk werd van zijn interieurs. Niets mag bij Jadot verloren gaan. Van een kamerscherm uit auto-onderdelen, tot een bureaulamp uit een gebogen bamboestokje, je kunt het je zo gek niet bedenken. Dit vergt vanzelfsprekend een uitzonderlijke dosis inspiratie en creativiteit. Mixed Grill laat ons dan ook kennis maken met zijn eclectische stijl die niet tot vakjesdenken gereduceerd kan worden. Diversiteit troef op de bakplaat van Jadot’s ideeën. Het grote publiek kon zijn interieurs al bewonderen in tijdschriften als AD Interior, Casa Vogue en Elle. Het boek Mixed Grill geeft nu een overzicht van de interieurvormgever in al zijn facetten. De foto’s, genomen door fotograaf Serge Anton, maken van dit boek bovendien het ideale cadeau voor de liefhebber van interieurs met een eigen twist. En bieden een bron van inspiratie om zelf aan de slag te gaan.
(45€)

Daily Life

Nog een uniek koffietafelboek, is Daily Life. Het werpt een blik op het oeuvre van interieurvormgever Gert Voorjans. Het verzamelitem stelt de tien laatste projecten voor. Het boek illustreert mooi de weelderige stijl van Voorjans en de intuïtieve kakafonie van kleuren en prints die hem eigen zijn. Het is opnieuw Thijs Demeulemeester die de beelden -van fotograaf Tim Van de Velde dit keer – van tekst en uitleg voorziet. Zij laten ons hierin kennis maken met de basisprincipes van Voorjans’ ontwerpen. Zo heeft de interieurontwerper een hekel aan het opsmukken of decoreren van woningen. Hij ziet zijn missie in het creëren van ruimtes waarin je thuiskomt, door de aanwezige materialen en objecten een centrale rol te geven en te laten spreken. Antiek en übermodern, extravagant en tegelijk eenvoudig, duurzame materialen en scherpe foto’s. Kortom: diversiteit volgens de regels van een internationaal geroemd designer.
(luxe-editie, 100€)

Think eclectic

Vaste waarde voor liefhebbers van quirky interieurs Think eclectic sluit ons lijstje van cadeau-ideeën. Vergeet strakke interieurs, de geijkte regels van de interieurkunst en vergeet ook eenvoud. Woningen mogen meer en meer een eigen leven leiden, bol staan van kleur en textuur. Het is dan ook niet toevallig dat het net kunsthistoricus Piet Swimberghe is die dit allegaartje van ontwerpen aan ons voorstelt. Samen met topfotograaf Jan Verlinden, publiceerde hij in diverse woonmagazines en hij is dan ook de ideale verzamelaar van tot de verbeelding sprekende ontwerpen. Denk hevige gouden accenten, barokelementen, opgezette dieren en vintage stuks. Originaliteit troef! De cover van het boek alleen al zal het salon van de bestemmeling van dit geschenk een kleurrijke toets geven.
(39,99€)

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Cadeau, Daily life, Inspiratie, Interieur, Mixed grill, Salontafelboek, Think eclectic.