MAD opent deuren van nieuw gebouw in Brussel
© MAD Brussels

MAD opent deuren van nieuw gebouw in Brussel

Door Lieselotte Van Hemelrijck & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

MAD, het Brusselse platform voor alles inzake mode en design, opent dit weekend voor het eerst de deuren op een nieuwe locatie. Het nieuwe gebouw is gelegen tussen de Nieuwe Graanmarkt en de Papenvest, recht in het hart van Brussel. De feestelijke opening wordt meteen goed ingezet met tal van tentoonstellingen en workshops. 

De meest in het oog springende tentoonstelling is zonder twijfel Wonderful White Windows met foto’s van fotograaf Maxime Delvaux. Hij legde het hele verbouwingsproces stap voor stap vast op de gevoelige plaat en toont het resultaat nu in de vorm van een fotowandeling langs diverse boetieks in de Dansaert, Lepage en Chartreux wijk.

Aan het begin van de route dateren de foto’s uit 2014, het jaar waarin met de renovatie van de gebouwen gestart werd. Eindigen doet de route met de meest recente foto’s, tentoongesteld aan de deuren van het nieuwe MAD-gebouw. Speciaal voor de gelegenheid worden de deelnemende boetieks helemaal in het wit aangekleed, de kleur die ook toonaangevend is in het nieuwe MAD-gebouw. De winkels – waaronder Annemie Verbeke, Café Costume, Filippa K, Just In Case, Maison Margiela en Showroom 144 – zullen vrijdag 21 April ook open zijn tot 21 uur.

MAD

Maxime Delvaux

Verder worden er gedurende het hele weekend verschillende workshops georganiseerd voor jong en oud. Zo zijn er de kinderworkshops Walking MAD en Ramène Ta Fraise. Voor volwassenen is er de workshop Subjective Atlas of Brussels, de finissage van de tentoonstelling Recollection – Art & Fashion en de vernissage van Occupation: Designer.

Het gebouw

De nieuwe stek luidt een nieuw hoofdstuk in voor MAD Brussels. Vanaf nu kan het al zijn activiteiten samenbrengen onder één dak. Niet alleen staat MAD nu als incubator aanstormend designtalent met raad en daad bij, het nieuwe gebouw herbergt ook multifunctionele werkruimtes en unieke ontmoetingsplekken. Het moet een plek zijn die uitnodigt tot creativiteit en onverwachtse maar productieve ontmoetingen, om zo bij te kunnen dragen aan de creatieve uitstraling van Brussel. Ook omvat het nieuwe gebouw een grote openbare ruimte voor onder meer modeshows en tentoonstellingen.

MAD Opening Weekend, van vrijdag 21 tot zondag 23 april, Nieuwe Graanmarkt 10, 1000 Brussel, new.mad.brussels.