Binnenkijken bij Erin Wasson: een huis vol karakter in het zonnige Marseille
© Westwing

Binnenkijken bij Erin Wasson: een huis vol karakter in het zonnige Marseille

Leestijd: 1 min

Erin Wasson is een naam die blijft resoneren in de modewereld. Als muze van Karl Lagerfeld en talloze campagnes voor merken als Chanel, Louis Vuitton en Gucci, bracht het model haar leven grotendeels door in bruisende steden als Los Angeles en New York. Maar twee jaar geleden verruilde ze de States voor Marseille, waar ze samen met haar man Barth in een karaktervol huis boordevol Provençaalse charme woont.

De Amerikaanse Erin Wasson (41) groeide op in Texas, maar verhuisde op haar achttiende naar New York, wat haar uitvalsbasis werd voor een succesvolle carrière als een van ‘s werelds meest gewilde modellen. Ze liep defilés voor grote modehuizen als Chanel, Balenciaga, Givenchy en Louis Vuitton, en sierde meermaals de cover van toonaangevende modebladen zoals Vogue en Elle.

Een nieuwe thuis in een oude visserswijk

Samen met haar man Barthelemy ‘Barth’ Tassy, een Franse horecaondernemer, verhuisde Erin een paar jaar geleden naar een voormalige visserswijk op een schiereiland in Marseille. De wijk, met zijn smalle straatjes en kleine Provençaalse huisjes, straalt een bijna dorpse rust uit, op een steenworp afstand van de zee.

erin-wasson-keuken

Westwing

erin-wasson-leefruimte-tuin

Westwing

Een interieur vol herinneringen

Erin’s huis is een verzameling van dierbare herinneringen en unieke vondsten. “Het interieur bestaat uit een selectie van spullen waar ik echt van houd en die nu voor het eerst in deze vorm samenkomen”, vertrouwde Erin eerder dit jaar toe aan Sabato. Het meubilair in haar woning komt deels uit haar voormalige huizen in Los Angeles en New York. “De meubels van natuurlijk hout, vintage stukken en designklassiekers creëren samen een geheel dat voor mij vertrouwd voelt.”

Erin-wasson-hond

Westwing

erin-wasson-keukentafel

Westwing

erin-wasson-bureau

Westwing

Erin-Wasson-tuin

Westwing

Naast de persoonlijke stukken uit haar vroegere woningen vond Erin bij Westwing accessoires die haar woning verder aankleden. Haar stijl is eclectisch en speels, maar bovenal draait het om een huis dat aanvoelt als een thuis. “Of je nu houdt van minimalistisch of maximalistisch, het belangrijkste is dat je huis als jezelf voelt”, vertelt Erin in een home tour met Westwing.

 

Shop de favorieten van Erin Wasson bij Westwing

Lees ook: Binnenkijken bij actrice Camille Razat uit Emily in Paris.

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Binnenkijken, Interieur, Marseille, Nineties, Topmodel, Westwing.