Deze laarzen dragen alle Françaises op Paris Fashion Week
© Spotlight Launchmetrics

Deze laarzen dragen alle Françaises op Paris Fashion Week

Door Julia Marzovilla
Leestijd: 2 min

Welkom bij de laatste etappe van de modemaand. Na weken van hippe sneakers in New York en het verruilen van hakken voor comfortabele schoenen in Milaan en Londen, zijn de mode-insiders nu in Frankrijk voor Paris Fashion Week. Daar vullen de straten zich voornamelijk met lederen laarzen, perfect voor dit herfstweer.

Dit seizoen kun je echt alle kanten op: strakke, klassieke kniehoge laarzen staan naast opvallende, gedessineerde exemplaren. Enkellaarsjes zijn weer helemaal terug na een korte pauze, en slouchy stijlen zijn dé boho-keuze voor de streetstyle set. Net zoals suède tassen populair zijn, zijn er deze week ook veel suède laarzen gespot in Parijs. Vooral in bruintinten, opnieuw een van de trendkleuren van het seizoen, maar je vindt ze ook in klassiek zwart. En als je dit seizoen een edgy touch wilt toevoegen aan je look, zijn motorlaarzen de perfecte keuze.

Zonder naar Parijs te hoeven vliegen kun je deze trends ook oppikken. Wij verzamelden de beste streetstyle looks voor je, samen met een selectie van laarzen (meestal onder de €500) die je garderobe dit najaar een upgrade geven. Het is tijd om je sandalen op te bergen tot het voorjaar, de herfst en winter zijn hét moment om laarzen te laten stralen.

Slouchy laarzen

Slouchy laarzen zijn de nonchalante manier om je garderobe een upgrade te geven.

slouchy-boots-paris-fashion-week

Launchmetrics Spotlight

De coolste persoon die je kent draagt dit najaar slouchy laarzen, oftewel laarzen die net niet helemaal in vorm blijven. Hoeveel jouw exemplaar inzakt, is helemaal aan jou.

Enkellaarsjes

Enkellaarsjes zijn nu helemaal on-trend, ongeacht de hakhoogte of kleur.

Enkellaarsjes-schoenentrends-gespot-op-pfw

Launchmetrics Spotlight

Enkellaarsjes zijn dit seizoen helemaal terug en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Ze zijn namelijk super makkelijk te combineren omdat ze zowat overal bij passen, van jurken tot jeans.

Minimalistische laarzen

Ook sleek, minimalistische stijlen zijn deze herfst overal te zien.

minimalistische-laarzen-pfw

Launchmetrics Spotlight

Merken als Prada, Gabriela Hearst en Michael Kors showden eerder al
strakke silhouetten op de catwalk. Laat dit een reminder zijn om te investeren in tijdloze klassiekers. Daarenboven zijn opvallende stijlen misschien leuk voor een feestje, maar een paar praktische opties voor elke dag mogen niet in je collectie ontbreken.

Motorlaarzen

Motorlaarzen, met hun stoere gespen, geven elke look een randje.

motorlaarzen-pfw

Launchmetrics Spotlight

Motorlaarzen zijn gewoon cool. Draag ze in zwart of bruin met je liefste jurkjes en rokken voor de perfecte herfstoutfit. Het lijkt erop dat de Parijse modewereld het daar helemaal mee eens is.

Statement laarzen

Kies voor een opvallend paar laarzen en je outfit krijgt meteen meer pit. Dat bewijst de streetstyle tijdens Paris fashion week.

statement-laarzen-pfw

Launchmetrics Spotlight

Hoewel we eerder schreven dat een paar klassiekers niet mag ontbreken in je garderobe, breken we ook een lans voor statement laarzen. Denk aan de opkomst van ‘fun boots’, versierd met bloemen, slangenprint en glanzend croc. Onder andere Acne Studios en Isabel Marant lieten zien dat speelse stijlen dit seizoen helemaal mogen.

Suède laarzen

Suède en regen gaan misschien niet goed samen, maar dat houdt de modeliefhebbers in Parijs niet tegen.

suede-laarzen-parijs

Launchmetrics Spotlight

Tot slot stijgen Suède laarzen momenteel enorm in populariteit. In Parijs kozen bezoekers vooral voor rijke bruintinten. Volg hun voorbeeld bij het shoppen voor jouw perfecte paar.

Dit artikel verscheen eerder op marieclaire.com.

Lees ook: Fashion week: hoeveel kosten modeshows gemiddeld?.

Lisa Aelvoet De artikels van >

Koestert een gezonde obsessie voor de TikTok-video's van Nara Smith, verse bloemen en Belgische chocolade. Parijs is haar tweede thuis en alles Frans - van mode tot wijn - laat haar hart sneller slaan. Op zaterdagochtend vind je haar in een veel te lange rij bij de laatste nieuwe bakker, snakkend naar een kop koffie. Als ze niet lijkt te luisteren, plant ze waarschijnlijk in haar hoofd alweer haar volgende reis – want het Belgische weer is nu eenmaal altijd een goed excuus om te vertrekken.

Tags: Boots, Enkellaarsjes, Laarzen, Motorlaarzen, Schoenen, Schoenentrends.