Shopping: de ideale decoratie om nog wat te nazomeren
© @polspotten

Shopping: de ideale decoratie om nog wat te nazomeren

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

De zomervakantie loopt stilaan op zijn einde en daarmee ook het hoogseizoen. Om toch nog niet helemaal afscheid te moeten nemen van de broeierige zomeravonden vergaarden wij de leukste decoratie waarmee je binnenshuis nog wat kan nazomeren.

Hoewel het al uitkijken is naar gezellige herfstwandelingen en gebakjes met een goede dosis pumpkin spice willen we de zomer nog niet helemaal achter ons laten. Met een paar kleurrijke, zomerse decoratiestukken wordt de overstap van het strand naar je werkplek toch dat tikkeltje aangenamer. Dankzij deze items droom je weg naar die sprookjesachtige citytrip in Lissabon of die net iets te hete strandvakantie op Curaçao waarvan de tan lines nog steeds in je schouders staan. Zie het als een workation maar dan iets dichter bij huis.

Zo breng je de zomer in huis

De leukste manier om binnenshuis te nazomeren is door gebruik te maken van de souvenirs die je op vakantie verzamelde. Kon je een leuk, authentiek schilderijtje op de kop tikken? Vond je een unieke postkaart of een kleurrijke koelkastmagneet die net dat tikkeltje te ordinair is? Twijfel dan niet om deze subtiele herinneringen aan de vakantie in je interieur te verwerken. Een korte terugblik naar de zomer geeft je ongetwijfeld een boost doorheen je (werk)dag.

Maar ook als je op vakantie geen pareltje hebt kunnen scoren zijn er genoeg leuke merken die zich hebben uitgesloofd om een paar zomerse stukken in hun collecties te verwerken. Van schattige bordjes die doen denken aan een selectie lekkere tapas op een terras in Spanje, tot een heerlijk geurende citronellakaars die je laat wegdromen naar broeierige avonden, deze items brengen de afgelopen zomer opnieuw tot leven. Nog een optie: kijk al uit naar de volgende zomer en kies voor een salontafelboek over het land van je droombestemming ter inspiratie voor volgend jaar.

Shop onze selectie decoratie om mee te nazomeren

Lees ook: Agendatip: de TASCHEN sale in Brussel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Decoratie, Zomer.