9 X de comeback van de cowboy boots
© Instagram: black_palms & chez.amelie

9 X de comeback van de cowboy boots

Door Elien Renson
Leestijd: 2 min

De cowboy boot -of santiago- is terug van weggeweest. Meer zelfs: het zou dé trend van komend najaar zijn op vlak van schoeisel. Ze verschijnen in alle kleuren, materialen en hoogtes. Ben jij al in het bezit van een paar Western boots?

Net zoals alles zijn comeback maakt, is het nu tijd voor het boegbeeld van het Amerikaanse Westen: de cowboy boots. De schoen dateert van de zestiende eeuw en werd voornamelijk gedragen door cowboys die uren op hun paarden vertoefden. Met zijn afgeronde hiel en afgeschuinde hak zijn de boots ontworpen om de voet stevig in de stijgbeugel te houden. Tegenwoordig worden ze zo gemaakt dat ze gebruiksvriendelijk zijn en je er dus gemakkelijk mee kan rondhuppelen. Ze staan symbool voor de identiteit van westerlingen.

Rond het jaar 1940 waren de Western boots heel erg in de mode, dankzij de populariteit van Westerse films. De film Urban Cowboy uit 1980 zorgde voor een enorm succes. De cowboy boots kenden hierdoor wereldwijd succes en groeide uit tot het meest populaire en modieuze schoeisel. Zowel vrouwen als mannen liepen er trots mee te pochen. De populariteit van de soap Dallas -die op televisie liep van 1978 tot 1991- zorgde voor nog meer succes van de laarzen.

These boots are made for walking

De cowboy boots werden al opgepikt door Hood by Air voor hun zomercollectie van 2017. Céline volgde met hun herfst-wintercollectie van 2017-2018, gevolgd door Maison Margiela en Calvin Klein. Isabel Marant komt voor de wintercollectie van 2018-2019 op de proppen met dijlaarzen die ook binnen het thema “cowboy” passen.

Het leuke aan de cowboy boots is dat ze je outfit meteen dat tikkeltje extra geeft. Combineer ze met een simpele jeansbroek, een fleurig kleedje of een short. Het geeft een stoere touch aan iedere outfit.

Op Instagram kan je alvast heel wat it-girls vinden die lopen te pronken met hun cowbow boots.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

monochromatic in @Tecovas 🖤👢shop my boots + outfit 👉🏼 link in bio http://liketk.it/2wjA8 #liketkit @liketoknow.it

Une publication partagée par Kaki (@kaki_pants) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par by SANDRA EBERT (@black_palms) le

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par @chez.amelie le


Zelf op zoek naar een stoer paar cowboy boots? Doe hieronder wat inspiratie op!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Coachella, Fashion show, Schoenen, Shopping.