4 bijzondere collabs voor het najaar
©

4 bijzondere collabs voor het najaar

Leestijd: 1 min

Van India in zwart-wit over Bretoense body's en kleding met tattoos: samenwerkingen worden steeds leuker en diverser. Deze vier vonden we zeker het vermelden waard.

DJ-bril
G-Star RAW x Eva Shaw

Eva Shaw Eyewear 16.2 Pre Collection

Na de recente eerste collectie met de Nederlandse dj gaat G-Star RAW opnieuw in zee met Eva Shaw voor een special edition zonnebril: de Big Booler Wilton. Deze is gebaseerd op het iconische model de Fat Wilton en is met een grotere voorkant en groene spiegelende glazen geüpgraded tot limited model (700 genummerde exemplaren). De Big Booler Wilton heeft een wit leren koordje en gestroomlijnd wit hoesje. Verkrijgbaar in geselecteerde G-Star-winkels en via g-star.com.

Liefdadige body
Le Mont St Michel x Bureau Cécile Togni

LMSMLMSM1Het Bretoense label Le Mont St Michel en het creatief bureau van de Franse dj Cécile Togni ontwierpen samen een capsulecollectie met vijf kleurrijke body’s waarvan de opbrengst integraal naar vluchtelingenorganisatie Singa France gaat. Bureau Cécile Togni ging met vijf illustratrices in zee die via hun werk inspelen op de tijdsgeest: Noémi Ferst, Delphine Cauly ‘été1981’, Ines Longevial, Leslie David en Anna Wanda Gogusey. Vanaf eind augustus via monshowroom.com, lemontsaintmichel.fr en in de Parijse pilots van Le Mont St Michel.

Made in India
Ikea x Martin Bergström

ikeaIn september lanceert Ikea Svärtan, een collab met de Zweedse textielontwerper Martin Bergström die brainstormde met enkele Indiase modestudenten. Met zwart, wit en grijstinten nodigt de collectie uit om een ander Indië te leren kennen.“Ik wilde een moderne interpretatie brengen van India en zijn erfgoed, een land dat in het Westen staat voor kleurrijke, gouden en glanzende vormen”, vertelt Martin Bergström. De hele collectie is gemaakt in India, traditionele technieken werden gecombineerd met natuurlijke materialen in een grotendeels industriële productie. Op die manier kreeg elk voorwerp een handgemaakte uitstraling. Info: www.ikea.be

Amy’s tatoes
Fred Perry x Henry Hate

Amy Winehouse Foundation Collection by Fred Perry_07Henry Hate, vriend van Amy Winehouse en tatoeëerder, brengt voor de herfst/winter 2016 Foundation Collection by Fred Perry een ode aan de Britse muzieklegende met een exclusief tatoe-ontwerp voor de kledinglijn. Centraal in de collectie staan nog steeds de originele modellen die Amy ontworpen had voor Fred Perry met een duidelijke verwijzing naar de opvallende sportieve pin-up stijl van de zangeres. “Iconography for this particular design was inspired by one of the last times Amy was in my shop. The bird represents someone who is well travelled or a free spirit. That was Amy”, aldus Henry Hate. Meer info: www.fredperry.com

 

Katrien Huysentruyt De artikels van >

Tags: Amy winehouse, Cécile Togni, Eva Shaw, Fred perry, G-Star RAW, Ikea, Le mont st michel, Martin Bergström.