3 x vintage interieurshoppen
©

3 x vintage interieurshoppen

Leestijd: 1 min

Je bent net verhuisd en na het nodige geklus blijft er geen rooie duit meer over om je droominterieur te verwezenlijken. Die perfecte Pinterest-posts die je had opgeslagen doen helemaal niets voor je humeur. Maar met onze tips hoef je je gelukkig niet te beperken tot de kant-en-klaar formules van Ikea, Westwing, Bloomingville of TheHouseDoctor. We geven je drie tips om vintage te shoppen voor een uniek interieur!

Veilinghuis

Vintage interieurshoppen bij Veilinghuis VanderkindereDe studio ‘Paris Rive Gauche’

Je denkt er niet spontaan aan, maar veilinghuizen kunnen een oplossing bieden voor jouw probleem. Vaste waarde Vanderkindere speelt in op je interieur-issues en prikkelt je verbeelding door middel van acht studio’s met elk een verschillend decor. Deze combineren niet enkel stijlen en tijdperken, ze bestaan ook uit zowel eenvoudige als uitzonderlijke stukken. De te koop aangeboden antiquiteiten, meubels, en designvoorwerpen variëren in prijs van enkele tientallen tot enkele duizenden euro’s. Zeker eens een kijkje gaan nemen dus!
Hôtel de Ventes Vanderkindere, Chaussée d’Alsemberg 685-687, 1180 Brussel (Ukkel)
Tentoonstelling: 18, 19 en 20 november 2016, van 10 tot 18 u.
Verkoop
: 22 en 23 november 2016 om 19.30 u.

De Antwerpse Kloosterstraat

Vintage interieurshoppen in de KloosterstraatScreenshot van Kloosterstraat.com

Wij sloten afgelopen zondag  het weekend af met een quasi gelukzalig gevoel na het vinden van een vintage Chinees kastje tijdens onze namiddagwandeling in de Kloosterstraat in Antwerpen. Hier, parallel aan de Scheldekaaien op het trendy Zuid, wisselen de etalages van concept stores en antiekwinkeltjes elkaar op een unieke manier af. Het combineren van vintage stuks met nieuwe trends wordt plots een koud kunstje.
Kloosterstraat, 2000 Antwerpen
Zondag geopend, maandag gesloten

Gypset Style te Knokke

Vintage interieurshoppen bij Gypset Style in KnokkeBekijk ook de Instagram van Gypset Style voor inspiratie

Op een boogscheut van de Kustlaan en enkele meters van het strand vind je Gypset Style. Zaakvoerder Sigrid is er in geslaagd om in haar winkel in de Golvenstraat een geheel eigen stijl weg te zetten. Een vleugje Miami anno jaren 50, Missoni-strepen en zelfgemaakte kussens in speciale stoffen: dat is wat ze haar klanten biedt. Bij Sigrid koop je bovendien niet alleen leuke spullen, ze geeft even graag haar advies om die unieke toets te verkrijgen in jouw interieur.
Gypset Style, Golvenstraat 17, 8300 Knokke
Geopend vrij-, zater-, zon- en maandag

Door Charlotte Van Beirendonck

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Antwerpen, Gypset Style, Interieur, Kloosterstraat, Vanderkindere, Veilinghuis, Vintage.