3 x hippe planten voor niet-groene vingers
©

3 x hippe planten voor niet-groene vingers

Leestijd: 1 min

Ben jij je orchidee, varen en palmboom een beetje beu en wil je op een originele manier groen in je interieur brengen? Deze drie planten zijn bijzonder Instagrambaar en zijn makkelijk te onderhouden. Omdat we nu eenmaal niet allemaal Bartel zijn...

De potloodplant: Sprout 

sprout

Een potlood dat zich, eens het een stompje is geworden, in een pot aarde ontpopt tot een zonnebloem, basilicum, lavendel of andere bloemen en kruiden? Het kan! Sproutpotloden zijn ecologisch verantwoord en worden met zaadjes gevuld. Eens ze te kort zijn om mee te schrijven, stop je ze simpelweg in een pot aarde tot er een plant uit groeit. Simpel, maar geniaal.

Vanaf € 6,95 voor een pakje met 3 potloden, te koop op de webshop

De luchtplant: Phyt

phyt

Het Belgische Phyt verkoopt zogenaamde Tillandsia of epifyten: luchtplanten die geen aarde nodig hebben omdat ze een wortelloos bestaan leiden. Ze hebben voldoende aan daglicht en af en toe wat water. Handig dus voor mensen die niet gezegend zijn met groene vingers. Op de webshop vind je ook decoratieve hangers, muurbekleding en glazen bakjes op je plantjes op/in tentoon te stellen.

Vanaf € 6 voor een plantje, te koop op de webshop

De prikplant: de cactus

Ikeacactus

Helemaal terug van weggeweest zijn cactaceae. Het ideale groensel voor wie zijn/haar hond al eens water vergeet te geven, want de plantjes houden het graag droog. Simpelweg in een zonnige ruimte zetten en met rust laten. Ze zijn een investering, zeker als je voor grote exemplaren gaat, maar Ikea verkoopt gelukkig ook betaalbare exemplaren. En als je een cactus toch nog dood kan laten gaan, zijn er nog altijd de cactussen in modeland.

€ 4,99 voor 3 stuks bij Ikea

Copyright foto’s: Sprout, Phyt en Ikea.

 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Cactus, Deco, Luchtplant, Phyt, Planten, Sprout.