Deze 10 kledingstukken mogen niet ontbreken in je kleerkast
© Unsplash - Shanna Camilleri

Deze 10 kledingstukken mogen niet ontbreken in je kleerkast

Door Lucie Delplanque & Tine Stoop
Leestijd: 1 min

Met de zomer voor de deur, is het hoog tijd om je kleerkast weer eens op orde te brengen. In onze consumptiemaatschappij hebben we namelijk de (slechte) gewoonte om een groot aantal kleren te verzamelen zonder alles ook daadwerkelijk regelmatig te dragen. Met deze 10 onmisbare kledingstukken stel je de ideale kleerkast samen.

Het belangrijkste stuk in je garderobe is ongetwijfeld de jeansbroek. Dit veelzijdige kledingstuk kan je echt met alles combineren. Bovendien draag je hem zowel voor casual als voor meer formele gelegenheden. Nog een broek die niet mag ontbreken in je kleerkast is de geklede pantalon. Ideaal voor je zakelijke afspraken. Tot slot komt een short tijdens de zomer zeker ook van pas.

Een zwarte jurk, oftewel de legendarische Little Black Dress, is een absolute must have. Met dit kledingstuk heb je altijd iets om aan te doen voor feestelijke gelegenheden. Let er wel op dat je een exemplaar kiest dat je als gegoten zit. Verder zijn een klassieke kokerrok (voor op het werk) en een jeansrok (voor in je vrije tijd) ook altijd handig.

Wat bovenstukken betreft, zijn enkele mooie hemden onmisbaar. Investeer in kwaliteitsvolle exemplaren in neutrale kleuren. Je draagt ze alleen of, op koudere dagen, onder een trui of een cardigan. Qua jassen is het dan weer een goed idee om enkele verschillende modellen te hebben zodat je je jas kan afstemmen op je outfit. Een lange mantel, een blazer en een leren perfecto zijn onmisbare klassiekers. Een jeansvest is een goed zomers alternatief voor de leren perfecto.

De eenvoudigste manier om een persoonlijke stijl te ontwikkelen is om goede basics te combineren met enkele unieke stukken. Maar vergeet zeker de accessoires niet! Want een mooi paar schoenen en een toffe handtas maken elke outfit pas echt helemaal af. In plaats van elk seizoen te investeren in de laatste nieuwe trends, kan je misschien eens wat langer sparen voor je droomtas. Je zal er veel langer plezier aan beleven.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Basisstukken, Kleerkast, Must haves, Opruimen, Persoonlijke stijl.