Zo geeft ‘pleasure mapping’ je de beste seks ooit
© unsplash

Zo geeft ‘pleasure mapping’ je de beste seks ooit

Door Lore Ginneberge
Leestijd: 1 min

Klaar voor de beste seks van je leven? Als je het moeilijk vindt om jezelf te laten gaan tijdens vrijpartijen, kan 'pleasure mapping' de oplossing zijn.

Niet veel mensen kunnen instant antwoord geven op de vraag ‘wat windt je op?’ Dat komt niet alleen omdat de meesten onder ons moeilijk open en direct over seks praten, maar ook omdat we vaak niet genoeg tijd nemen om nieuwsgierig te zijn naar wat ons opwindt. Er heerst vandaag nog steeds een seks-negatieve cultuur: over seks praten is taboe, zeggen wat je wilt is lastig en onderzoeken wat je leuk vindt al helemaal. Je bent je er misschien niet van bewust totdat je jezelf openstelt voor erotisch genot.

Lees ook: Zalando reikt Sustainability Award uit aan RANRA tijdens Copenhagen Fashion Week

Je lichaam leren kennen is essentieel om ten volle van je seksualiteit te kunnen genieten, en dat is waar pleasure mapping in het verhaal komt. Het doel is om je ‘plezier in kaart te brengen’ door simpelweg je eigen lichaam (en dat van je bedpartner) te verkennen alsof je op schattenjacht bent – wat eigenlijk ook zo is.

/

Ontdek je erogene zones

Hoe breng je je plezier in kaart? De eerste stap is om je tijd te nemen. Pleasure mapping werkt niet in een rush. Of je nu alleen bent of met anderen, neem de tijd om elk deel van je lichaam te verkennen. Misschien weet je al waar je opgewonden van raakt, maar legt het erogene zones bloot die je nooit kon vermoeden.

Gebruik al je zintuigen om de ervaring te verbeteren. Aanrakingen kunnen met de handen of tong, maar ook met voorwerpen als veren of ijsblokjes. Een blinddoek kan helpen om maximaal te focussen op wat je voelt. Je seksuele avonturen wijden aan pleasure mapping betekent ook dat je moet breken met het klassieke patroon van penetratie, dat soms saai of repetitief kan zijn. Als je eenmaal je meest erogene zones hebt ontdekt, stimuleer ze dan door ze te combineren met andere seksuele handelingen of speeltjes om je naar ongekende hoogten te vervoeren. En onthoud vooral: het ontdekken van je seksualiteit is een leuk en levenslang avontuur.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Seks.