Zes nieuwe series, films en documentaires op Netflix in mei
© Netflix

Zes nieuwe series, films en documentaires op Netflix in mei

Door Hannah Gellens
Leestijd: 2 min

Weet je niet wat je op Netflix moet kijken in mei? Elke maand selecteert Marie Claire de beste nieuwe series, films en documentaires op Netflix die je absoluut wil kijken. Veel binge-plezier!

/

The Takedown – film – 6 mei

De Franse acteur Omar Sy kennen we van de aangrijpende populaire film Les Intouchables en de al even innemende Netflix-serie Lupin. In The Takedown speelt hij samen met Laurent Lafitte een politieduo dat op alle vlakken volledig elkaars tegengestelden zijn.

The Takedown is het vervolg op de film On The Other Side of the Tracks die in 2012 al verscheen. De twee politieagenten Ousmane en François verenigen zich een tweede keer om een zaak op te lossen die hen door heel Frankrijk voert. Een actiekomedie om je aan het lachen te krijgen!

/

Elon Musk: The Real Life Iron Man – film – 7 mei

Nu dat Elon Musk recent Twitter heeft overgekocht, is het misschien de moeite waard om echt te ontdekken wie deze man juist is en wat hem groot maakte. Elon Musk: The Real Life Iron Man verscheen in al in 2018, maar is vanaf 7 mei te zien op Netflix.

De film vertelt hoe Elon Musk de man kon worden die onze manier van denken over reizen en technologie voorgoed veranderd heeft. Het geeft ons een kijkje in het leven van deze techmiljardair en hoe hij zijn rijkdom gebruikt om bedrijven op te bouwen die van deze wereld steeds een beetje meer een sciencefiction roman maken.

/

Savage Beauty – serie – 12 mei

Savage Beauty is een nieuwe dramaserie op Netflix die je niet wil missen. Want het heeft alles wat een serie goed maakt in petto: actie, romantiek, en vooral ook verraad.

In de film is een mysterieuze vrouw met een tragisch verleden uit op wraak. Ze werkt zich daarom naar binnen in een machtige familie die een groot schoonheidsimperium – en veel duistere geheimen – bezitten.

/

Cool Abdoul – film – 13 mei

Cool Abdoul is een Belgisch biografische film van regisseur Jonas Baeckeland over het leven van Ismael Abdoul, een getalenteerde jonge bokser.

In Cool Abdoul wordt het meeslepende verhaal van deze jonge bokser vertelt: hoe hij de top haalt en de liefde vindt bij Sylvie, maar tegelijkertijd ook steeds harder verwikkeld raakt in de drugshandel en alle slechte invloeden die daarbij horen. Tussen alle druk van de sportwereld en de politie door, is hét ultieme gevecht dat hij eigenlijk moet aangaan: dat met zichzelf.

/

BlacKkKLansman – film – 23 mei

Regisseur Spike Lee belicht in BlacKkKlansman op aangrijpende wijze het raciale debat in de Verenigde Staten. In 2018 won de film de Grand Prix op het filmfestival van Cannes.

BlacKkKlansman vertelt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse politieagent Ron Stallworth. Hij infiltreert in een lokale eenheid van de Ku Klux Klan en slaagt er uiteindelijk zelfs in de leider van deze eenheid te worden.

/

Stranger Things (seizoen 4) – serie – 27 mei

Onze favoriete vriendengroep – Eleven, Dustin, Mike, Lucas en Will – keren terug naar het scherm voor een vierde seizoen van de populaire serie Stranger Things. En dat belooft heel spannend te worden! Zo spannend zelfs dat Netflix het nog een beetje willen opdrijven door het vierde seizoen in twee delen uit te brengen: op 27 mei 2022 verschijnt het eerste deel, gevold door het tweede deel op 1 juli 2022.

Lees ook: 6 nieuwe series, films en documentaires op Netflix in april

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Films, Mei, Netflix, Series.