8 adresjes voor hipsterbaarden/snorren
©

8 adresjes voor hipsterbaarden/snorren

Leestijd: 1 min

Baarden over hun hoogtepunt heen? Wij denken van niet. Toch niet als we naar onze vrienden- en kennissenkring kijken. En naar het stijgend aantal barbershops in ons land. Wij verzamelden de leukste adresjes waar je partner zich glad kan laten scheren, zijn baard en/of snor kan laten trimmen of zich een Clark Gable-kapsel kan laten aanmeten. (Psst, een goede tip voor een origineel vaderdagsgeschenk.)

Chaplins in Antwerpen 

Je in de dagelijkse file in de Londenstraat ook al afgevraagd waarom er verdacht veel stoere bebaarde mannen rondlopen? Die zijn waarschijnlijk op weg naar Chaplins voor een baardtrimbeurt in een 50’s kappersstoel, al dan niet met een frisse pint in de hand. De barbershop werkt met producten van Label.M, Suavecito en Captain Fawcett, verwelkomt ook vrouwen en heeft een tweede vesting in de Kammenstraat. Goed om weten: je kan er enkel op afspraak terecht en de agenda zit snel vol!

Barberazzi in Antwerpen

Benjamin Geeroms, ex-kapper bij de Cliënt, opende eind vorig jaar zijn eigen barbershop op Linkeroever. Mét pooltafel om het wachten wat draaglijker te maken, want first come, first served. De zaak is gespecialiseerd in grooming en smooth haircuts en werkt met producten van ondermeer Uppercut, American Crew, Reuzel en Kevin Murphy. Ooh ja, vrouwen zijn traditiegetrouw niet welkom. (Kan jij in de tussentijd even bij Radio Minerva langs, toch?)

Avenue Concept in Heist-op-den-Berg

Je hoeft niet per se naar een grootstad voor een traditionele scheerbeurt. Dat kan ook op de eerste verdieping van dit totaalconcept (daarover lees je hier alles). Die is helemaal aan mannen gewijd. Geen vintage interieur trouwens in deze zaak.

Jordy’s Barbershop in Wilsele

Hot towel shaving, razor fade of psycho quiff, iemand? Jordy en zijn team staan klaar om je stevig onder handen te nemen. Jeroen Meus is alvast fan.

Bayer & Bayer in Brussel

In deze men-only zaak op de chique Zavel, tussen de antiquairs en chocolatiers, drink je een whiskey of gin in de bar, laat je je snor bijkleuren terwijl je een manicure krijgt en ga je voor een bullet cut. De barbershop werkt met Redken en Baxter of California.

Artur’s Barbershop in Merksem

Deze barbershop opende begin januari, maar heeft nu al een resem trouwe klanten. Die laten zich graag onder handen nemen met een glaasje bourbon in de hand en blues op de achtergrond.

GENTs Barbershop in Gent

Max en Kenneth willen mannen opnieuw een plek geven waar ze zich uitgebreid kunnen laten scheren en kappen en waar ze zichzelf kunnen zijn. GENTs Barbershop dus. Van hot towel shaves over knipbeurten tot een baardtrimbeurt. En daar hoort al eens een glaasje whiskey bij.

Schorem in Rotterdam

Waarom je een omweg naar Rotterdam zou maken? Omdat deze zaak het walhalla is voor liefhebbers van perfect geschoren baarden en dito kapsels. De zaak richtte zelfs The Old School Barber Academy op waar barbiers van overal ter wereld opleidingen volgen.

Copyright foto’s: Artur’s Barbershop (bovenaan), Chaplins (linksonder) en Jordy’s Barbershop (rechtsonder).

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Barber shop, Kapsels.