Wijnegem voor foodies
©

Wijnegem voor foodies

Leestijd: 1 min

Wijnegem is tegenwoordig méér dan het shoppingcenter. Op de Kanaal-site van Axl Vervoordt gingen eind mei twee foodieplekjes open: CRU en Poîlane. De omweg waard wat ons betreft. 

Wijnegem is sinds kort een bestemming voor liefhebbers van de fijnere voedingswaren. Op Kanaal, de fabriekssite van kunst- en antiekhandelaar Axl Vervoordt naast het Albertkanaal, vind je twee echte foodieadresjes. De Parijse bakker Poîlane opende er op 25 mei zijn eerste Belgische filiaal. In die zesde winkel van het bakkershuis dat in 1932 werd gesticht kan je terecht voor de befaamde, nog steeds ambachtelijk gebakken zuurdesembroden die gekenmerkt worden door een grote P op de dikke korst.

De overdekte versmarkt CRU, deel van de Colruyt Group, opende drie dagen later dan weer zijn tweede vestiging in het woon- en werkcomplex. Bij CRU staan authentieke smaken centraal. Geen gemarineerd vlees dus, maar pure versnijdingen. Brood rijst 48 uur. Kaasaffineur Van Tricht selecteert de kazen, de vis die wordt verkocht is gevangen na het paarseizoen en je vindt er enkel seizoensgebonden fruit en groenten.

Wij stellen een lekker relaxed zondags uitstapje voor: CRU is alle dagen open, ook op feestdagen, en Poîlane is op zondag tot 13u30 geopend.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Bakker, CRU, Kanaal, Poîlane, Versmarkt, Wijnegem.