Trendalert: pixel hair
©

Trendalert: pixel hair

Leestijd: 1 min

Vergeet ombré, sombré, tie & dye, suikerspinroze haar en hair contouring: wie hip is, gaat voor pixel coloring. Alsof je haar door de computer is gegaan.

Pixels lijken klaar voor hun fifteen minutes of fame in de beautywereld: na de VIP Pixel Nageltattoos van Glam at Heart, nail art-stickers met gepixelde celebs, duiken de kleine kleurblokjes nu ook op in je haar.

Bij zogenaamd pixel hair wordt er een motief in je lokken samengesteld, opgebouwd uit kleurcontrasten die je kan vergelijken met pixels. Angelo Seminara kwam oorspronkelijk op het idee, de trend sloeg aan in Spanje en Belgen Ludovic Beckers en Sara Lismont van House of Artistry in Maaseik pikken haar nu opnieuw op.

Het creatieve haarduo wilde een nieuwe manier vinden om het ombré-effect om te schakelen naar Pixel roots en gebruikt voor zijn techniek metallic kleuren van kappersmerk Redken. De moeilijkheid zit hem er in om kleuren laag naast laag in kleine of grote pixels aan te brengen zodat je een transparante blokvorming krijgt. Als je haar beweegt, krijg je een caleidoscoopachtig effect.

Hoe dat er uitziet, zie je in dit filmpje.

We betwijfelen dat het grote publiek voor pixel hair gaat vallen, maar dat dacht iedereen in het begin ook van de ombré-trend.

copyright foto: Shari Ruzzi for House of Artistry

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Haar, Haarkleuring, Kapsel, Pixel hair.