De leukste nieuwe series en films op Netflix in oktober
© Shutterstock

De leukste nieuwe series en films op Netflix in oktober

Leestijd: 3 min

De maand oktober staat voor de deur en dat betekent dat er weer heel wat nieuwe titels verschijnen op de populaire streamingsdienst Netflix. Wij selecteerden alvast onze favorieten die zonder twijfel voor uren kijkplezier zullen zorgen.

Riverdale – seizoen 2

Vanaf twaalf oktober kan je op Netflix wekelijks de nieuwste aflevering van het tweede seizoen van Riverdale bekijken. In het langverwachte tweede seizoen zullen we ontdekken hoe het afloopt met de vader van Archie en verder genieten van de avonturen van Archie, Jughead en Betty. Nog meer goed nieuws: het tweede seizoen telt maar liefst 22 afleveringen en is dus een pak langer dan het eerste seizoen dat er slechts 13 telde.

This town is trouble. #Riverdale’s back in TWO WEEKS on October 11 on The CW.

Een bericht gedeeld door Riverdale (@thecwriverdale) op

/

Beau Séjour

De populaire streamingsdienst trakteert ons af en toe ook op grote namen van eigen bodem. Op 1 oktober lanceert Netflix de bejubelde Belgische dramaserie Beau Séjour. In de spannende televisiereeks gaat een vermoord meisje op zoek naar haar eigen moordenaar. Al snel ontdekt ze dat een aantal mensen haar nog kunnen zien en die mensen lijken allemaal gelinkt te zijn aan haar dood. Een echte aanrader voor wie de spannende serie nog niet heeft gevolgd op Eén.

/

Mindhunter

Op 13 oktober verschijnt er een nieuwe misdaadserie op de populaire streamingsdienst. De serie Mindhunter werd geregisseerd door David Fincher, die al vijf seizoenen lang meewerkt aan de populaire reeks House of Cards. Mindhunter speelt zich af in de jaren zeventig waar twee vooruitstrevende FBI-agenten seriemoordenaars interviewen om misdaden in de toekomst beter te kunnen oplossen. Hun radicale technieken worden echter niet geaccepteerd door de traditionele agenten en dat zorgt voor heel wat problemen. Een ideale serie voor wie houdt van spanning en misdaad.

/

Stranger Things – seizoen 2

Eind oktober kunnen we eindelijk het langverwachte tweede seizoen van Stranger Things aanschouwen. In het tweede seizoen van het populaire coming of age verhaal volgen we opnieuw de cast van het eerste seizoen en maken we ook kennis met nieuwe personages. Will is terug uit de Upside Down, maar dat wil niet zeggen dat het gevaar voorbij is. Iets om naar uit te kijken!

2/3 #strangerthings2 #trailer #strangerthingstrailer #strangerthings

Een bericht gedeeld door Stranger Things News🗞 (@strangerfocus) op

/

The Meyerowitz Stories

In de maand oktober mag je ook enkele nieuwe films verwachten op Netflix. The Meyerowitz Stories werd tijdens het filmfestival van Cannes een potentiële Oscarwinnaar genoemd, wat alvast veelbelovend is. De film gaat over een disfunctionele en vervreemde familie. The Meyerowitz Stories is enkel en alleen door de sterrencast al de moeite waard om te bekijken. Dustin Hoffman, Adam Sandler, Ben Stiller en Emma Thompson schitteren samen in dit komische drama.

/

1922

Sinds de première van de nieuwste verfilming van It, is auteur Stephen King niet meer van het scherm weg te slaan. Netflix speelt hier slim op in en lanceert in oktober de Netflixfilm 1922. 1922 is een bovennatuurlijk verhaal met een psychologisch kantje. In de film wil Wilfred James, een boer uit Nebraska, zijn vrouw vermoorden om financiële redenen. Vanaf dat moment gaat echter alles mis.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Netflix, Netflix oktober, Riverdale, Stranger Things.