Netflix: 5 series voor binge-watchers in september
© Netflix

Netflix: 5 series voor binge-watchers in september

Door Charlotte Deprez  & Lieselot Luykx
Leestijd: 2 min

Het nieuwe schooljaar komt er aan. Neen hoor ... we willen je niet ongelukkig maken. Wie nieuw schooljaar zegt, zegt ook nieuwe series! 1 september kan voor sommige een deprimerend gevoel geven en vaak kijken we er niet naar uit. Het enige wat ons erdoor trekt is denken aan alweer de volgende zomer ... En ook natuurlijk naar deze 5 nieuwe series die in september uitkomen!

/

Elite – seizoen 2 – 6 september

De heerlijke Spaanse serie keert 6 september terug op onze schermen! Las Encinas is de beste en meest exclusieve Spaanse school en de elite van het land stuurt zijn kinderen daarheen. In seizoen 1, worden 3 minder welgestelde jongeren overgebracht naar deze luxueuze school, nadat ze geconfronteerd werden met een aardbeving die hun school verwoestte. De kloof tussen deze twee sociale klassen wordt groter tot een point of no return: een moord.

Als dit eerste seizoen eindigt met de onthulling van de naam van de moordenaar, moet seizoen 2 een geheel nieuwe richting inslaan. En de trailer vertelt ons iets meer …

/

The Mind, Explained — seizoen 1 — 12 september

Deze documentaire serie onderzoekt diepgaand alle aspecten van het menselijk brein, van dromen tot psychische stoornissen. Emma Stone is de voice-over (natuurlijk in het Engels). Helaas weten we niet veel meer en zijn er geen trailers te vinden.

/

Unbelievable — seizoen 1 — 13 september

Wanneer tiener Marie Adler (Kaitlyn Dever) naar de politie komt en beweert seksueel misbruikt te zijn door een indringer in haar huis, beginnen de politie en haar familie te twijfelen aan de waarheid van haar verhaal. Detectives Grace Rasmussen en Karen Duvall  (Toni Collette en Merritt Wever, beide winnaars van de Emmy Award) ontmoeten elkaar terwijl ze twee vreemd vergelijkbare verkrachtingszaken onderzoeken. Ze bundelen hun krachten samen om een ​​potentiële serieverkrachter te vangen.

Deze mini-serie is gebaseerd op de waargebeurde feiten die zijn beschreven in The Marshall Project en verteld in het artikel “An Unbelievable Story of Rape“, winnaar van de ProPublica Pulitzer Prize, geschreven door T. Christian Miller en Ken Armstrong.

/

Criminal — seizoenen 1 tot 4 — 20 september

Criminal, het is misschien een serie dat een beetje onder de radar verdwijnt, maar dat pakt ons het meest! Ingeklemd tussen Elite en The Politician moesten we deze zeer speciale politieserie onder de aandacht brengen. Het speelt zich volledig af in een ondervragingskamer van de politie, met telkens een nieuw verhaal elke aflevering.

De serie is verspreid over vier landen – Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje – waarbij elk land in aanmerking komt voor drie afleveringen en elke aflevering wordt gecentreerd rond een ander misdrijf. De trailer is nog niet beschikbaar, maar wel is er een verontrustende teaser gepubliceerd. De casting?  David Tennant, Jérémie Renier (cocorico) of Nathalie Baye. Yes, we zijn blij!

/

The Politician — seizoen 1 — 27 september

Met Ben Platt, Gwyneth Paltrow, Jessica Lange en Zoey Deutch, vertelt deze humoristische serie de inspanningen van Payton Hobart (Platt), een rijke student die sinds zijn zevende ervan droomt om president te worden van de Verenigde Staten. Maar best één ding tegelijk … Hij moet eerst door een politiek landschap navigeren dat nog verraderlijker is: de middelbare school San Sebastián.

Om tot president van zijn middelbare school te worden gekozen; zijn plaats op Harvard te behouden; en blijvend succes te hebben, zal Payton slimmer moeten zijn dan zijn meedogenloze kameraden. The Politician biedt een satirisch overzicht van wat er nodig is om politicus te worden.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook: deze films en series mag je in augustus niet missen op Netflix

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Criminal, Elite, Explained, Netflix, Netflix september, The Mind, The Politician, Unbelievable.