Kerst 2021: dit staat op de verlanglijst van onze fashion director Elspeth
©

Kerst 2021: dit staat op de verlanglijst van onze fashion director Elspeth

Leestijd: 2 min

Ik ga dit jaar voor minder spullen en meer experience. Want als er één ding is dat ik geleerd heb uit twee jaar corona dan is het dat ik sociaal contact en reizen mis. Want wat ben je met een kast vol trends als je niet buitenkomt? Dit is mijn wishlist om te krijgen én te geven. Merry Christmas!

/

1. Hét ultieme cadeau: stilte

MCB

Noise cancelling is de toekomst (van mijn geestelijke gezondheid en geduld). Sinds ik deze draadloze oordopjes van Sony in mijn leven heb, ben ik veel minder afhankelijk van het leven rond mij.

Ik woon in een rustige woonwijk buiten de stad, maar vergis je niet: residential life is even luid… Denk maar aan verbouwingen in de buurt, verkeer, en de eeuwige vrees van elke natuurliefhebber: de bladblazer. Hij is er 365 per jaar. Want bij mij in de buurt moet elk blaadje en grassprietje eraan. Vandaar: als je in alle rust wil typen, denken, dromen… een investering: noise cancelling oordopjes. Deze zijn ook nog eens ergonomisch en passen perfect. Ook de geluidskwaliteit is optimaal, voor wanneer je toch af en toe een mens wil horen.

WF-1000XM4 noise cancelling draadloze oordopjes, € 280, hier te koop.

/

2. Herinneringen ophalen met een geur

MCB

Voor veel dingen houd ik het liefst bij de klassiekers. Voeg daar nog een vleugje nostalgie aan toe en je komt uit bij de parfums uit mijn jeugd.

Ik ben opgegroeid in de jaren ’90, de hoogdagen van CK One van Calvin Klein en Sun van Jil Sander: twee geuren die herinneringen oproepen aan zorgeloze dagen gevuld met videoclips kijken op MTV en dromen van een carrière als fashion director bij Marie Claire. Sommige dromen komen uit, anderen niet, maar er is altijd nog een geur om je te herinneren aan de leuke tijden.

De nieuwe Vanilla Diorama van Dior is hier een perfect voorbeeld van: de vanille doet beroep op de zintuigen, is synoniem voor instant plezier en herinnert mij aan de zonnige vanille topnoten van Sun. Daarnaast ruik je frisse citrusnoten zoals een CK One, die doet denken aan een warme eau de cologne.

La Collection Privée Christian Dior Vanilla Diorama, 40ml: € 98. Onder andere verkrijgbaar via de website

/

3. Logeren in een uniek vakantiehuis

MCB

Een weekendje of week weg klonk nog nooit zo goed sinds Belvilla het Unique Homes-aanbod geïntroduceerd heeft. Boek een koninklijke vakantie in een Belgisch kasteel, een boomhut met jacuzzi in de boomtoppen, een luxueuze woonboot… elk adres heeft een uniek verhaal en zijn eigenzinnige hosts. De hypermoderne villa Casa Leda in de buurt van Valencia is duurzaam en vanuit elke kamer kan je genieten van panoramazichten op de berg El Montgó en op de zee.

Het aanbod bestaat momenteel uit 23 vakantiewoningen dus snuffel zeker en vast eens tussen de unique homes voor je volgende droomvakantie. Meer info op de website

/

4. Vind je familie over heel de wereld

MCB

De eindejaarsperiode is het moment wanneer je samenkomt met de ganse familie. Ook de kant die je de rest van het jaar liever zijn eigen ding laat doen.

Dankzij MyHeritage kan je snel een vertrouwelijk jouw DNA testen, je eigen online stamboom aanvullen en via deze weg in contact komen met familieleden waar je het bestaan nog niet vanaf wist. Voor Kerstmis is de test extra voordelig, dus wie weet vier jij volgend jaar nieuwjaar bij je gloednieuwe achternicht in New York.

DNA kit, € 47.

Elspeth Jenkins De artikels van >

Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België. Ze leeft voor murder mysteries en omschrijft Hercule Poirot als haar droomprins. Hij mag het raadsel van de verdwenen Prada sandalen uit haar kast komen oplossen.