Gin onder de kerstboom en een cocktail in je hand
© Hendrick's

Gin onder de kerstboom en een cocktail in je hand

Leestijd: 2 min

Twee flessen in één klap: geef voor de feestdagen een heerlijke Hendrick's gin cadeau aan je geliefden en maak zelf originele cocktails voor het aperitief!

Tijdloos, feestelijk en pure klasse: gin, fijn om te geven én om samen te drinken

Nog altijd op zoek naar het perfecte cadeau? Dan is Hendrick’s gin je redding. Weg met de sokken, cadeaubonnen en andere fantasieloze geschenken. Wat kan je fijnproevers beter schenken dan het genot om te nippen van een goddelijke drank?

Voor de feestdagen komt Hendrick’s met een mooi gedecoreerde geschenkdoos die de iconische gin bevat – pure klasse dus. Die gin is gemaakt op basis van elf botanische planten en twee zeldzame, oude distilleerkoloms. De unieke, evenwichtige smaak is te danken aan een infusie van roos en komkommer, met als resultaat een aromatische, buitengewone zachte en bloemige gin. Een geschenk dat zeker in de smaak zal vallen bij een collega, een vriend of een familielid.

Wil je het nog origineler, geef dan  Hendrick’s Lunar Gin cadeau. Een gin met een ongewoon karakter dankzij de combinatie van warme noten van specerijen, van kardemon en zwarte peper, en de licht bloemige noten die het handelsmerk van Hendrick’s zijn. De legende wil dat deze gin bij maanlicht werd geboren… Een poëtisch geschenk in beperkte oplage, alleen verkrijgbaar gedurende één maanjaar!

Een origineel aperitief voor de feesten

En wat het allerfijnste is als je gin cadeau geeft? Je kunt aan de slag om een feestelijk aperitief te maken dat origineler is dan de klassieke champagne. Met Hendricks’s gin hoef je echt geen ervaren mixoloog te zijn. Het subtiele, mysterieuze aroma van deze gin is heerlijk te combineren met allerlei soorten tonic, soda of fruitsap. Probeer dus een van deze bijzondere cocktailrecepten, in de wetenschap dat er niets mis kan gaan.

Of je nu met familie, met vrienden of met twee bent,  een cocktail die even mooi om te zien als heerlijk is, geeft het aperitiefuurtje meteen een gastronomisch tintje. Kom origineel voor de dag met deze twee gemakkelijke, originele recepten op basis van Hendrick’s gin.

Hendrick’s French 75 : sprankelend en fruitig

Hendrick’s French 75 : le champagne revisité au gin

Hendrick’s Gin

Ingrediënten

 • 30 ml  Hendrick’s gin
 • 10 ml suikersiroop
 • 10 ml citroensap
 • 90 ml champagne

Bereiding

Doe de gin, de suikersiroop en het citroensap in de shaker. Voeg ijsblokjes toe en shake goed. Giet het mengsel door een zeefje in een champagnecoupe. Vul aan met champagne en garneer met een stukje citroenschil.

Hendrick’s Hot Spiced Apple : hartverwarmend en kruidig  

Hendrick’s Hot Spiced Apple : un pousse-café chaleureux avec du gin

Hendrick’s Gin

Ingrediënten voor 4 personen

 • 150 ml  Hendrick’s gin
 • 750 ml appelsap
 • 2 kruidnagels
 • 2 geplette kardemomzaadjes
 • 2 steranijs
 • Jeneverbessen
 • De zeste van een sinaasappel

Bereiding

Doe het appelsap in een pan met de kruiden, breng aan de kook en laat even trekken. Giet het in een kroes of een mooie kerstbeker met de gin. Garneer met 3 schijfjes appel en bestrooi met nootmuskaat.

En dan…genieten maar!

*Ons vakmanschap drink je met verstand.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Hendrick’s Gin.
hendricksgin.com

Lees ook :

De mooiste items met glitter en pailletten voor de feestdagen

WEDSTRIJD: De Taarten (en buches!) van Françoise: ’t is feest!

Win een jaar lang digitale verhalen met Storytel

 

 

 

Commercieel team De artikels van >