5 beauty ideeën om je chocolade paaseieren op te gebruiken
© Shutterstock

5 beauty ideeën om je chocolade paaseieren op te gebruiken

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Tijdens het weekend heb je je waarschijnlijk volgepropt met paaseieren. Overheerlijk, maar de kans is groot dat je nu geen chocolade meer kan zien. Dus waarom zou je er niet iets anders mee doen? Deze vijf beauty ideeën bezorgen je een stralende huid én verminderen je voorraad in een handomdraai. 

Chocolade, je kan ervan blijven smullen. Helaas is dat niet zo goed voor je figuur, maar chocolade heeft gelukkig ook andere toepassingsmogelijkheden. Het blijkt namelijk ook een wondermiddel voor de huid te zijn. Niet alleen reinigt het de huid en verwijdert het onzuiverheden, cacao bevat ook veel magnesium, wat goed is om je stresshormonen onder controle te houden. En minder stress is gelijk aan minder rimpels. Met andere woorden: iedereen blij!

Nu de paashaas net geweest is, heb je waarschijnlijk heel veel chocolade in huis. Dus, kwestie van je huid daarvan te laten meegenieten, bij deze vijf beautyrecepten die je met paaseieren kan maken (op voorwaarde dat je ze natuurlijk nog niet allemaal hebt opgegeten…).

1.       Een chocolade wax

chocolade

Shutterstock

Waxen met chocolade is dé oplossing voor mensen met een droge huid. Een chocolade wax is veel zachter en voedt de huid. Het is bovendien ook minder pijnlijk dan een gewone wax. Zelf chocolade wax maken, doe je door chocolade en cacaobonen te smelten en glycerine toe te voegen opdat je een soort gel krijgt. Aanbrengen doe je vervolgens gewoon zoals je het met een doorsnee wax zou doen.

2.       Een chocolade masker

chocolade

Shutterstock

Een masker aanbrengen, is het ideale ontspanningsmoment na een lange dag. Om zelf een chocolade masker te maken, zet je 50 gram chocolade op het vuur. Mix een lepel gesmolten chocolade met een lepel olijfolie en een eierdooier. Laat het masker eens klaar minstens vijftien minuten inwerken.

3.       Een chocolade lippenbalsem

Shutterstock

Shutterstock

Met een eetlepel cacaoboter, chocolade vlokken en een vitamine E capsule maak je een heerlijke lippenbalsem. Smelt alle ingrediënten en stop ze in een klein potje. Zachte lippen verzekerd!

4.       Een chocolade scrub

chocolade

Shutterstock

Je kan met cacaopoeder ook je eigen scrub maken. Mix het poeder met wat water en twee theelepels zeezout. Het zeezout werkt exfoliërend en verwijdert dode huidcellen. Voeg nog een lepel rauwe melk toe aan het mengsel en scrubben maar.

5.       Een chocolade pedicure

chocolade

Shutterstock

Ook je voeten kan je in de watten leggen met chocolade. Meng ¼ beker cacaopoeder met twee eetlepels crème of lotion en vier eetlepels honing. Smeer het mengsel over je voeten en laat het 10 minuten zijn werk doen. Je voeten zullen (bijna letterlijk) om op te eten zijn.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Chocolade, Huid, Huidverzorging, Pasen, Skincare.