8 films, series en documentaires die je in oktober op Netflix wil zien
©

8 films, series en documentaires die je in oktober op Netflix wil zien

Door Malvine Sevrin  & Margo Verhasselt
Leestijd: 2 min

Inspiratie nodig om te Netflixen? Elke maand selecteert Marie Claire de beste nieuwe Netflix-series, films en documentaires die je absoluut moet zien op het streamingplatform. Geniet van het bingen!

Maid – serie – 1 oktober

Deze serie vertelt het weerzinwekkende verhaal van een jonge alleenstaande moeder die probeert om te gaan met armoede en misbruik zonder de hoop te verliezen. Het verhaal is gebaseerd op de autobiografische bestseller Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive van Stephanie Land en geproduceerd door het team achter Shameless en Promising Young Woman.

/

The Guilty – film – 1 oktober

Gedegradeerd naar de alarmcentrale, probeert politiedetective Joe Baylor (Jake Gyllenhaal) een beller in groot gevaar te redden, maar hij heeft geen idee wat hem te wachten staat. Zijn enige uitweg? De waarheid onder ogen zien.

/

Killer Game – film – 5 oktober

In de maand van Halloween is het onmogelijk om te ontsnappen aan horrorfilms op Netflix. En deze made-by-Netflix productie van de producenten van Stranger Things en Conjuring zou fans van het genre moeten bekoren. Een meisje van de middelbare school (Sydney Park) en haar klasgenoten zijn het doelwit van een gemaskerde moordenaar die hun donkerste geheimen wil blootleggen.

Lees ook: Wereld Toerisme Dag: dit zijn de populairste bestemmingen in Europa

/

Toxique – film – 13 oktober

In de film Toxique sterft Amanda op weg naar huis. Aan haar zijde zit een kind dat haar vragen stelt en haar geheugen zo op de proef stelt. Nu de tijd bijna om is, helpt David haar een krachtig en beklemmend verhaal te ontrafelen over jaloezie, een ongeziene dreiging en de onbreekbare liefde van een moeder voor haar kind.

/

You – serie – 15 oktober (seizoen 3)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Netflix US (@netflix)


De meest angstaanjagende stalker vanop het kleine scherm is terug. In het derde seizoen verwacht Joe (Penn Badgley), de gestoorde boekenverkoper met moorddadige neigingen, een kind met zijn vriendin Love. En als we de trailer mogen geloven, hoopt hij zijn zoon op te voeden op zo’n manier dat hij niet net zo’n psychopaat wordt als zijn vader. Maar dat dreigt mis te lopen wanneer Joe een nieuwe obsessie krijgt (met juist ja, alweer) hun buurvrouw… Hoe ver zal hij deze keer gaan?

Lees ook: Deze 5 gedichtenboeken van Belgische en Nederlandse dichters wil je lezen

Sex, Love & Goop – reality show – 21 oktober

In deze door Gwyneth Paltrow gehostte realityshow bewandelen stellen het pad naar meer seksualiteit en intimiteit, begeleid door het team van Goop, het “wellness”-bedrijf dat is opgericht door het model/lifestyle-goeroe.

/

Locke & Key – serie – 22 oktober (seizoen 2)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Locke & Key (@lockeandkeynetflix)


In oktober keert de fantasy-serie Locke & Key terug voor een tweede seizoen. Even een korte samenvatting van het einde van het vorige seizoen: nadat de vader onder vreemde omstandigheden werd vermoord, nemen de drie Locke-kinderen en hun moeder hun intrek in Key House, een familiehuis waar ze al snel magische sleutels ontdekken die iets met hun drama te maken kunnen hebben. Terwijl ze de unieke krachten van elke sleutel onderzoeken, ontwaakt een mysterieuze demon, die wanhopig is om ze terug te krijgen.

Locke & Key – serie – 29 oktober

Deze nieuwe Spaanse miniserie vertelt het verhaal van Lina, een jonge vrouw die nieuwe ervaringen probeert op te doen om Nico, haar eerste liefde op wie ze nog steeds verliefd is, te vergeten. Lina verhuist, zoekt een andere baan en probeert nieuwe dingen… in de hoop eindelijk verder te kunnen met haar leven.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Film, Netflix, Serie.