4 x nieuw in de mannenmode
©

4 x nieuw in de mannenmode

Leestijd: 1 min

Twee nieuwe Belgische labels en twee internationale toppers met een nieuw project: ook voor mannen beweegt er wat aan het modefront. En omdat we hem graag zien, doen we er wat extra uitleg bij. Vier nieuwtjes om te onthouden...

Filippa K x Monobi

Samen met het Italiaanse high end label Monobi werkte Filippa K aan 5 outerwear items – clean design in exclusieve high tech materialen. Een combinatie van minimalistisch Scandinavisch design en gesofisticeerde Italiaanse ambacht voor een limited edition collectie (4 jassen en een sweater) die focust op design, draagbaarheid én functionaliteit. Er werd ook rekening gehouden met de sustainability-filosofie van Filippa K: de items zijn veelzijdig met een klassieke snit, bedoeld om erg lang mee te blijven gaan. Te koop vanaf augustus. Info: www.filippa-k.com.

filippa k

A/MG suits

Belgisch halfmaatwerk, professioneel ontworpen en met een gepersonaliseerde exclusieve service… De productie gebeurt in België en Roemenië (en is in handen van het merk), de aanpassingen gebeuren in België. Door het ontbreken van tussenpersonen worden de kosten gedrukt en blijft het maatpak betaalbaar (€ 395). Jaloers? De drie modellen, in 100 % Super 110” Italiaanse wol en zes kleuren, bestaan nu nog enkel voor mannen maar volgend seizoen kunnen ook vrouwen er terecht. Maak een afspraak via contact@amgsuits.com of Facebook en je persoonlijke A/MG kleermaker komt langs waar en wanneer je wil, zonder aankoopverplichting. Info: amgsuits.com en op Facebook.

AMG

Zoe Karssen for men

Het Nederlandse designerlabel breidt uit deze winter met een tweede mannenlijn. Het dna van de vrouwencollectie werd doorgetrokken voor easy-to-wear bovenstukken en broeken met uitgesproken prints – een mix van rock-‘n-roll en popcultuur. Het key item is de ‘Golden Eagle’ print op een hoodie, sweater of T-shirt. Signature piece is de ‘Cry baby’ bomber gevoerd met faux fur. Er zijn ook stuks met conic prints uit het Zoe Karssen-archief . Vanaf juli/augustus in de shops, www.zoekarssen.com.

ZOE

Magliamo

Scoren bij een wielrennerfanaat? Magliamo maakt replica’s van de wollen wielertruitjes van de grootste wielrennerhelden van weleer, zoals Eddy Merckx, Freddy Maertens, Roger De Vlaeminck, Fausto Coppi of Jacques Anquetil. De truitjes bestaan uit 100% merinowol – naast superzacht ook thermoregulerend, hypoallergeen en ademenend. Magliamo maakte niet alleen de officiële wielertruitjes na, maar ook een volledige collectie cardigans, T-shirts en petjes om de sfeer van de koers in de jaren 60-70 opnieuw op te roepen. De productie gebeurt uitsluitend in Europa. Het atelier staat een in het Poolse Lods, sinds jaar en dag het mekka van breiwerk en gekend voor hun flock- en borduurtechnieken. Prijzen € 35- 139. Info: www.magliamo.be.

moltini

Katrien Huysentruyt De artikels van >

Tags: A/MG suits, Filippa K, For men, Herenmode, Magliamo, Mannen, Monobi, Trends, Zoe Karssen.