Wellness: twee nieuwe spa adressen om bij weg te dromen

wellness
©La Butte aux Bois, Naxhelet

Geen beter excuus dan koud en nat weer om ergens een sauna, hamam of jacuzzi in te vluchten. En als we dan toch de keuze hebben, liefst ergens in een mooie omgeving, want het oog wil ook wat. Deze twee wellness adressen wisten ons alvast te bekoren.

Spa Naxhelet in Wanze

Deze spa is verbonden aan een luxehotel, gelegen in een heel grote, oude hoeve met een kapel uit de 17de eeuw. Recent werd alles gerestaureerd met respect voor de natuur en de omgeving. Een dagje in Spa Naxhelet brengt je even helemaal back to nature – denk: fluitende vogels en grote groene vlakten – want de wellness ligt middenin een golfterrein.

De spa zelf straalt rust en luxe uit met haar prachtige zwembad en mooie architectuur. Je vindt er ook een zoutsteensauna. Door de warmte komen er zoutkristallen vrij in de lucht en dat heeft een zuiverende en heilzame werking op de luchtwegen. Ook jodium, kalium, natrium, magnesium en chloor komen vrij, elk met hun eigen positieve werking op ons gestel. Verder ook een hamam, ervaringsdouches en een aantal erg aangename behandelingen met de producten van Thalgo en Ella Baché.

Het restaurant werkt enkel met plaatselijke leveranciers en serveert enkel heerlijke, seizoensgebonden gerechten. Ook de kamers ademen luxe uit en zijn uitermate aangenaam om in te vertoeven. De ideale bestemming voor een weekendje weg dus!

Spa Naxhelet, Rue Naxhelet 1, 4520 Wanze, www.naxhelet.be.

2wellness
wellness
1/2
2/2
Tags: La Butte Aux Bois, Spa, Spa Naxhelet, Wellness.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures