Get ready for the party with M.A.C

marieclaire_style_id_mac_tutorial_

Voor de feesten mag je helemaal laten gaan, vinden wij. En we kiezen niet voor of opgemaakte ogen of een aangezette mond, maar gaan we voor beide. Volg mee hoe Ines Borgonjon van M.A.C stap voor stap de make-uplook opbouwt. Daarna is het aan jou. Copy, paste & party!

Stap 1: Zorg voor een goed gehydrateerde huid met een verzorgende crème en oogcrème. Zo komt je foundation mooier tot zijn recht. Breng een dunne laag foundation aan om je huid te egaliseren. Gebruik bij voorkeur een borstel om het product gelijkmatig te verdelen.

Stap 2: Met een highlightende concealer licht je de zones onder je ogen op en zet je een lichtaccent op je jukbeenderen en op je cupidoboog. Dop met je vingertop over het product om het mooi met je huid te laten versmelten.

Stap 3: Poeder af en zet een warme kleur blush op je wangen, aan de onderkant van je jukbeen.

Stap 4: Breng een witte oogschaduw met pailletten aan op je bewegende ooglid.

Stap 5: Met een zwart kohlpotlood zet je de wimperlijn aan, enkel aan de buitenkant, en zowel boven- als onderaan. Kleur met het potlood ook de buitenste hoek van je oogleden in en egaliseer met een oogschaduwpenseel. Volg de diagonaal van je uiterste wimper naar het puntje van je wenkbrauw en kom zeker niet voorbij deze zone, anders krijg je een trieste blik en het is net de bedoeling je oogleden te liften.

Stap 6: Met een donkere, zilveren oogschaduw zet je de ooghoeken extra aan en zet je wat schaduw in je arcadeboog. Zorg voor een mooie overgang naar de lichte oogschaduw door met een schoon oogschaduwpenseel de kleuren zacht in elkaar laten overvloeien.

Stap 7: Krul je wimpers en breng eventueel valse wimpers aan. Werk af met een laagje mascara.

Stap 8: Breng een fijne eyeliner aan tegen de bovenste wimperrand.

Stap 9: Teken de wenkbrauwen hier en daar bij.

Stap 10: Kleur de lippen in met een lippenpenseel en een bruinrode kleur lippenstift.

Stap 11: Werk af met een laagje glans.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures