Ultra Violet, de kleur van het jaar 2018 volgens Pantone

Anouk Van Gestel
Ultra Violet
©Instagram @pantone

Het kleureninstituut Pantone heeft Ultra Violet verkozen tot de kleur van het jaar 2018. De levendige kleur (die de plaats inneemt van de kleur Greenery) zal de komende tijd ongetwijfeld veelvuldig opduiken in mode, make-up en interieur. Dit is alvast onze selectie.

Voor Pantone symboliseert Ultra Violet “originaliteit, vindingrijkheid en een visionair denken over de toekomst”. Maar de kleur, die geliefd was bij popiconen zoals Prince, David Bowie en Jimi Hendrix, staat ook voor artistieke zelfexpressie.

De kleur violet zou ontstaan zijn door karmijnzuur (afkomstig van de cochenilleluis) te laten weken in warm water, maar ook door een witte stof te verven met bosbessensap. Hoe dan ook, de dubbelzinnige kleur is niet warm, maar ook niet koel en bevindt zich ergens tussen blauw, magenta en paars.

Violet staat voor adel, magie en mystiek. Combineer de kleur met groen voor een gedurfd en trendy geheel, met zwart voor een chique look of met currygeel voor een flamboyant contrast. Klaar voor Ultra Violet?

6ultra violet
ultra violet
1/6

Sneakers in de kleur ‘grape’ van Saucony, € 100.

ultra violet
2/6

Make-uptasje in metallic violet van Bensimon, € 34.

ultra violet
3/6

badpak ‘Larcin’ in de kleur ‘Addict’ van Eres, € 300.

ultra violet
4/6

Regenjas ‘Le vrai Claudette 3.0’ van K-Way, € 95.

ultra violet
5/6

Sokken in mohair van Roseanna via Carré Couture, € 30.

ultra violet
6/6

Trui van Marc O’Polo, € 99.

Tags: 2018, Pantone, Trendkleur, Ultra violet, Violet.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures