8 restaurants in Brussel waar je een tafel moet boeken voor Valentijn

Charlotte Deprez en Emma Verbeke
restaurants in Brussel

Of het nu Valentijnsdag is of niet, het is altijd handig om een lijst met goede en romantische restaurants bij de hand te hebben. Van deze acht restaurants in Brussel worden jij en je partner elke keer opnieuw heel gelukkig!

8restaurants in Brussel
restaurants in Brussel
1/8

A l’ombre de la ville

Dit hoogstaande en kleurrijke restaurant is een kleine parel in het centrum van Brussel. Het unieke interieur bezorgt de zaak een warme en charmante sfeer. Het menu is tamelijk klein, maar erg gevarieerd. Elk gerecht is er een ware streling voor je zintuigen en bovendien is alles er ook huisbereid. In A l’ombre de la ville vergeet je even alles om je heen en je kan er de hele avond blijven genieten.

Pippelingstraat 7, 1000 Brussel. Meer informatie vind je op hun Facebookpagina.

restaurants in Brussel
2/8

La Quincaillerie

La Quincaillerie is het perfecte restaurant voor een romantische tête-à-tête. De culinaire brasserie is gevestigd in een oude ijzerwinkel die werd ontworpen door een van de volgelingen van Horta. Wij zijn verliefd op dit restaurant, enkel al voor het prachtige interieur. Op het menu vind je enkele verfijnde gerechten uit de Franse en Belgische keuken. Boek een tafel in één van de smalle mezzanines voor de ultieme romantische avond. Succes gegarandeerd!

Edelknaapstraat 45, 1050 Elsene. Meer info vind je op de website.

 

 

restaurants in Brussel
3/8

Bistro Madame

We schreven er onlangs nog een artikel over, want nieuwkomer Bistro Madame is volgens ons een echte aanwinst voor onze hoofdstad. In het gezellige interieur kan je dagelijks kiezen tussen drie voorgerechten, drie hoofdgerechten, een kaasbord en drie desserts. De menukaart is beperkt, omdat ze enkel met producten werken die vers van de markt komen. Alles op de kaart is er vers, lokaal en seizoensgebonden. Ook de wijnkaart bestaat uit slechts vier witte en vier rode (natuurlijke) wijnen voorzien door Titulus. Kortom, Bistro Madame is een echte aanrader voor alle fans van de Frans-Belgische keuken!

Veydstraat 41, 1050 Elsene. Meer informatie vind je op hun Facebookpagina. Wij raden aan om vooraf te reserveren. 

restaurants in Brussel
4/8

Villa Emily

Op enkele passen van de Louizalaan vind je Villa Emily, een gezellig restaurant waar je in alle rust met z’n tweeën kan genieten van een etentje. Men serveert er Franse keuken met enkele Italiaanse invloeden. De kwaliteit is er uitstekend en dat voor een redelijke prijs (tussen de 79 en 114 euro voor een menu). Het is de droomlocatie voor een intieme avond.

Abdijstraat 4, 1000 Brussel. Meer informatie vind je op de website.

restaurants in Brussel
5/8

Le plus petit resto de Belgique

Dit eigenzinnige en unieke restaurant heeft geen vast adres! De locatie is namelijk geheim tot 48 uur voor je romantische diner. Romantiek is er verzekerd, want jullie twee zijn de enige gasten van het restaurant. Je voelt je als koppel bijna alleen op de wereld.

Meer informatie vind je op de website.

restaurants in Brussel
6/8

Le petit boxeur

Achter een verouderde façade in de Saint-Géry buurt schuilt een klein, maar gezellig restaurant. De Frans-Belgische keuken is er vol van kwaliteit en smaak. Van simpele puree tot de cuisson, alles is er tot in de puntjes afgewerkt. Het is er een tikkeltje ouderwets, maar net daardoor is het de perfecte locatie om even alles te vergeten samen met je partner of zelfs helemaal alleen.

Borgval 3, 1000 Brussel. Meer informatie vind je op de website.

restaurants in Brussel
7/8

La Braise

Als je de vlam tussen jou en je geliefde wil (her)aanwakkeren, dan is La Braise de locatie bij uitstek. Het restaurant is gespecialiseerd in overheerlijk vlees perfect, gesneden terwijl je er op staat te kijken. En dat alles in een warme sfeer zonder gedoe. Perfect voor de carnivoor koppels!

Moskoustraat 32, 1060 Sint-Gillis. Meer informatie vind je op de website.

restaurants in Brussel
8/8

Picolla store

Het intieme Picolla store is een goed bewaard geheim. Het restaurant is perfect voor al wie houdt van Italiaans eten en voor mensen met weinig tijd. Je kan in de kleine zaak terecht om ter plaatse te eten aan een van de vier tafels of je kan het ook naar huis meenemen.

Lesbroussartstraat 48, 1050 Elsene. Meer informatie vind je op de website

Tags: Brussel, Restaurants Brussel, Valentijn.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures