Prix d’Excellence de la Beauté: deze beautyproducten vielen in de prijzen!

prix d'excellence de la beauté
©Thomas Legrève

Elk jaar komen er duizenden nieuwe schoonheidsproducten op de markt. Negen Belgische beautyjournalisten staken de hoofden samen en kozen de beste, de meest vernieuwende en de meest doelgerichte producten van het jaar voor de Prix d’Excellence de la Beauté, de beauty awards van Marie Claire. Ontdek hier de vijf winnaars, oftewel, de crème de la crèmes van de beautyproducten!

1.Verzorging

Double Serum

prix d'excellence de la beauté

Het serum werd ontwikkeld in 1985 en was een pionier omdat ze dankzij haar inventieve flacon een olie- en waterformule kon combineren. Nu is het serum aan haar achtste editie toe en slaagt ze er keer op keer in haar formule te verbeteren. Ze stimuleert de vijf vitale huidfuncties om je huid zo lang mogelijk jong te houden. Nu werd het serum aangepast met een actief ingrediënt dat de communicatie tussen de cellen verbetert. De lipiden in je huid hebben namelijk microdomeinen die celreceptoren bevatten, zij geven de boodschappen tussen de cellen door. Maar wanneer je ouder wordt, dommelen die receptoren in waardoor ze minder goed ‘horen’. Een extract van kurkuma dat rijk is aan turmeron bewees die celontvankelijkheid te verbeteren en werd toegevoegd aan de formule. Het nieuwe serum bevat geen siliconen meer. Wel 20 planten die na jaren onderzoek het meest effectief bleken in de strijd tegen huidveroudering.

Het verdict van de jury van de Prix d’Excellence de la Beauté:

Emilie Sadre: “Wanneer een bestseller zich verbetert in haar formule en doeltreffendheid, kunnen we dat alleen maar aanmoedigen. Een plezier om te smeren. Een bewezen doeltreffendheid en een hoogtechnologische formule die de taal van de jeugd spreekt, daar zeggen we “ja” tegen!”. Laura de Coninck: “Ik was al grote fan van het serum. Wanneer zo’n topper er nog beter op wordt en bovendien geen siliconen meer bevat kan ik dat alleen maar luid toejuichen. Dubbel en dik verdiend!” Isabelle Blandiaux: “Ik hou ervan dat het serum enerzijds heel voedend en tegelijkertijd heel fris is. Het is een erg volledig product in die zin dat het veel éclat en comfort geeft, maar je huid ook egaliseert en haar huidkorrel verbetert. Je gebruikt het met of zonder hydraterende crème, afhankelijk van je behoefte. Na een maand gebruik, voelt mijn huid zachter en gladder. Ik hou er ook van dat het merk haar formule steeds verbetert zonder daarbij de naam aan te passen en deze vernieuwing uit te spelen als marketingstunt”. Claire Thys: “Deze klassieker was al een topproduct, maar het feit dat Clarins met succes de minerale oliën uit de formule heeft gehaald – en ervoor gezorgd heeft dat deze even krachtig (of krachtiger is) is als voorheen – verdient een dikke pluim”.

prix d'excellence de la beauté

Onze jury, van links naar rechts: Elisabeth Bungeneers (Flair), Belen Ucros (Marie Claire), Laura de Coninck (Marie Claire), Sofie Albrecht (Feeling), Emilie Sadre (Femme d’Aujourd’hui), Emma Gelaude (Blogster), Isabelle Blandiaux

Tags: Beste producten, Biolage, Clarins, Marie Claire, Maybelline, Prijs, Prix d'excellence de la beauté, Puressentiel, WASO, Wedstrijd.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures