Dit zijn de 11 mooiste surfspots van Europa

Shani Maes
surfspots
©Instagram: @adam_k_fe & @mundakasurfing

Aloha! Ben jij net als ons ook aan het dagdromen over één zijn met de zee, met je surfboard over de golven scheuren en genieten van het strandleven? Wel, die dromen kan je vandaag nog waarmaken.

Zie je jezelf al zitten op een surfspot in Bali of Australië? Wel, be honest, de kans dat je daar deze zomer vertoeft is niet zo groot, maar niet getreurd. Je hoeft namelijk helemaal niet zo ver te reizen om je op een chille surfspot te bevinden.  Zo vind je onder andere in Frankrijk en Portugal enkele paradijselijke pareltjes. Pak dus snel je wetsuit in en spring op de surfplank in een van onderstaande, vette surfspots. Surfs up… 

 

1. Hossegor, Frankrijk

Instagram: @crackboyz76

Voor ervaren surfers
Hossegor is één van de populairste surfbestemmingen aan de beroemde Franse Zilverkust en heeft een kustlijn van maar liefst 230 kilometer. Vooral de combinatie van een diepe kloof en zandbanken voor de kust van Hossegor zorgen ervoor dat het zo’n unieke surfocatie is.
De golven in Hossegor kunnen onder de juiste omstandigheden enorm worden. Ben je dus geen getraind surfer? Kijk dan goed uit en laat je informeren voordat je het water in duikt. Maar zeker een bezoekje waard, aangezien velen Hossegor beschouwen als dé beste surflocatie in West-Frankrijk.

 

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures