Water saai? Niet als je er een mocktail van maakt! Een stappenplan in 4 recepten

mocktail
©Roman Kraft

Dat we in februari de flessen alcohol laten staan om vol enthousiasme mee te doen aan Tournée Minérale, was je ongetwijfeld niet ontgaan. Maar wie denkt dat het leven zonder alcohol saai is, heeft het goed mis. De cocktail maakt plaats voor de mocktail, slechts één letter verschil maar evenveel smaak. Met deze vier recepten kan je alvast thuis aan de slag.

Geen beter excuus dan Tournée Minérale om eens creatief om te springen met de inhoud van je waterglas. Waterfilterkannenproducent BRITA wil je daar zelfs een handje bij helpen en ging speciaal voor jou te rade bij Manuel Wouters, één van de grootste cocktailcateraars ter wereld en tevens dé man achter de toog van de Antwerpse hippe cocktailbar SIPS.

Manuel ging de uitdaging aan en creëerde vier cocktails op basis van gefilterd kraanwater die niet alleen heerlijk smaken, maar jou ook weinig kosten aan ingrediënten. Perfect om direct mee aan de slag te gaan, met andere woorden, dus haal je filterkan maar boven en laat het smaken!

mocktail

BRITA

1. Cucumber Fun

Benodigdheden

  • tumblerglas
  • muddler
  • maatbeker
  • Boston shaker
  • fijne zeef

Ingrediënten

  • 1 stukje komkommer van 3 cm, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 3 centiliter gefilterd water
  • 2 centiliter appelsap
  • 3 centiliter limoensap
  • 3 centiliter vloeibare suiker
  • crushed ijs

Bereiding

Neem een mixglas en doe er de stukjes komkommer en de rietsuiker in. Kneus met de muddler tot het sap goed zichtbaar is. Voeg de overige ingrediënten toe, sluit de shaker en schud hem krachtig. Zeef vervolgens de mocktail in een met crushed ijs gevuld tumblerglas en garneer met een paar fijngesneden schijfjes komkommer.

Tags: Antwerpen, Cocktails, Mocktails, SIPS, Tournée Minérale.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures