Meryl Streep is niet mild voor Trump in vurige speech - Marie Claire

Meryl Streep is niet mild voor Trump in vurige speech

Meryl Streep © Getty images

Tijdens de uitreiking van de Golden Globe Awards afgelopen zondag mocht Meryl Streep de Cecil B. DeMille prijs voor haar gehele filmcarrière in ontvangst nemen. Tijdens haar dankwoord haalde ze, zonder ook maar één keer zijn naam te noemen, scherp uit naar Donald Trump. 

Meryl Streep begon haar pleidooi met de verschillende achtergronden van de aanwezige acteurs te benadrukken: « maar wie zijn wij, en wat is Hollywood? Het is gewoon een groep mensen afkomstig van verschillende plaatsen (…) Waar zijn hun geboorteaktes? » Hiermee refereert ze naar het anti-immigratie standpunt van Trump.

Vervolgens vertelt ze dat er slechts één optreden was dat haar het afgelopen jaar echt versteld heeft doen staan en niet omdat het goed was, maar omdat het zijn werk deed en het doelpubliek deed lachen. « Het was het moment waarop de persoon die de meest gerespecteerde stoel van ons land zal bekleden een mindervalide journalist imiteerde. Het brak mijn hart en ik krijg het niet uit mijn hoofd want het was geen film. Het was het echte leven. Wanneer een publiek figuur, iemand met macht, dit instinct om te vernederen volgt, raakt het iedereen want het geeft andere mensen de toestemming om hetzelfde te doen. »

Meryl Streep sloot haar speech af met een iets positievere boodschap door haar goede vriendin wijlen Carrie ‘Prinses Leia’ Fisher te citeren: « Neem je gebroken hart en maak er kunst van. »

Bekijk de volledige speech hier:

De reactie van Donald Trump:

09.01.17
Meer lezen

Liv Tyler is het nieuwe gezicht van Triumph Essence

Het Duitse lingeriemerk Triumph pakt voor zijn nieuwe campagne uit met een bekend gezicht: niemand minder dan…

Celebs tonen hun mooiste festivaloutfits op Coachella

Het festival Coachella in Californië is sinds enkele jaren the place to be op het vlak van muziek,…

HAARTREND: Celebs houden van grijs

Cara Delevingne, voormalig model en nu ernstige actrice, liet tijdens de promotietour van haar nieuwste film Valerian and…