Marie Claire grijpt in: wanneer beach bodies een obsessie worden

Mei, de maand waarin fitnesszalen druk bezocht worden, crash diëten worden uitgetest en 7 minute ab workout pauzes worden ingelast. Een jaarlijks fenomeen dat het begin van de zomer inluidt. Dat eerste streepje zonlicht dat ons dwingt de ledematen te ontbloten, zou een heuglijk moment moeten zijn. Maar kennelijk geldt dit niet voor iedereen.

Geef toe, in wintermaanden doen we ons lichaam serieus wat schade aan en malen we er weinig om. In de zomer ligt dat anders. Een mindset die kracht wordt bijgezet door de wereldwijde verspreiding van het begrip “beach body” en de hype via sociale media platformen. Willens nillens, je Instagram feed schreeuwt deze afgetrainde lichamen zowaar door je scherm heen. 

Vòòr we ons in weinig stof gaan etaleren, moet er eerst duchtig gesquat, gelijnd, en ge-HIIT worden. Dat onnatuurlijke lijf met ab crack en thigh gap krijgen de meeste mensen namelijk niet cadeau. 

Hoog tijd om het concept van de zogenaamde “beach body” (wat zoveel betekent als: het enige geaccepteerde lichaam op het strand) onder de loep te nemen. Want het is overduidelijk dat deze term heel wat heisa met zich meebrengt.

Wij braken er ons hoofd over. Figuurlijk dan.

#1. Een beach body per definitie

Je kan gezond zijn én een vetrol hebben. Of striae hebben. Of striae met een vetrol én cellulite. Echt waar. Op de redactie kunnen we dit allemaal best relativeren. Kijk, gezondheid mag niet gemeten worden aan de hand van je tailleomvang. Wél op basis van je levensstijl. Ben je gelukkig? Ben je gezond? Mooi, dan ben jij beach proof. 

Het hele concept van beach body is van een totaal andere orde. Het leunt op de veronderstelling dat er maar één soort lichaam strandwaardig is en daar loopt het al volledig mis.

Tags: Beach body, Beauty, Health, Lifestyle, Summer.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures