GETEST: Drivy, het huur-eens-een-auto-van-je-buur systeem

Valentine Van Gestel & Nora Antonissen
drivy
©Getty Images

Wil je een weekendje weg maar heb je geen auto? Of heb je een wagen maar rij je er niet mee? Drivy, een online huurplatform om leven in ongebruikte auto’s te blazen, is de oplossing. Wij hebben het voor je uitgetest.

Het is nogal absurd om een wagen te bezitten en er vervolgens niet mee te rijden, toch? De uitvinder van Drivy dacht er net hetzelfde over. Dus heeft Drivy, het afgelopen jaar, autobezitters en mensen die geïnteresseerd zijn in het huren van een auto gekoppeld. Het doel? Ten eerste, jouw leefomstandigheden verbeteren. En ten tweede, het is gewoon gemakkelijk en goedkoop. Voorlopig zijn er 1.500 voertuigen ingeschreven in België.

Op proef

Het registreren ging vlot. Het lidmaatschap is gratis dus ik hoefde mijn portefeuille er zelfs niet bij te nemen. Maar de verificatie van mijn identiteitsdocumenten… dat is een ander verhaal. Paspoort, ID-kaart, dubbelzijdige creditcard en foto met webcam zijn vereist. Eindelijk klaar dacht ik. Nee, een half uur later vroegen ze me, via e-mail, om opnieuw te beginnen. Blijkbaar wisten ze niet hoe ze de scan correct moesten lezen. Wanneer ik vraag of ze serieus zijn, vertellen ze me hoe belangrijk een juiste verificatie is. Saai… maar geruststellend.

Omdat ik vrijdag om 16u30 vertrek naar de Ardennen, zoek ik een auto kort bij mij in de buurt. Ik verkies een kleine Skoda Fabia. Vooral omdat de auto ingeschreven staat bij Drivy: ik verkrijg de sleutels en moet de eigenaar niet eens ontmoeten. Handig. Voor de hele dag en de voorgenomen 300 km, moet ik 48 euro betalen. Brandstof niet inbegrepen.

Een bericht gedeeld door Drivy (@drivybe) op

Voor ik vertrek, moet ik de auto nog eens goed nakijken. De wagen heeft veel krassen en eerdere huurders hebben dit al genoteerd. Ik moet het gewoon nog bevestigen. Ik kan de wagen openen met mijn smartphone, maar… het werkt niet. Ik bel Thomas. Antwoordapparaat. Ik bel Drivy, maar ondertussen belt Thomas me terug. Hij weet hoe hij zijn voertuig van op afstand moet openen. Oef. Ik haal de sleutel vanonder het zonnescherm.

De stoelen zitten niet zo gemakkelijk, maar och, ik kan naar de Ardennen, dat is het belangrijkste. Vol goede moed vertrekken we. Terwijl de ruitenwisser het geluid maakt van een varken dat geslacht wordt, barsten we in lachen uit over het idee dat we niets meer zien door de regen. Gelukkig neemt de 24/24 assistentie die in de huur is inbegrepen alle ongerustheid weg. Oef.

Tags: Auto, Drivy, Verdict.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures