Crush of the day: de Solidarity Balm van L'Occitane - Marie Claire

Crush of the day: de Solidarity Balm van L’Occitane

Crush of the day: de Solidarity Balm van L'Occitane ©

De wereld is een winkel, zo is dat. Maar af en toe zien we een item dat écht de moeite is, zo’n musthave die je niet meer uit je hoofd kan zetten. De crush of the day…

Voor het verzamelen van kariténoten en de verwerking ervan tot boter met fairtrade-certificering doet L’Occitane beroep op vrouwen in Burkina Faso. Het Franse merk werkt daarvoor samen met UN Women, een organisatie vanuit de Verenigde Naties die zich inzet voor gendergelijkheid. Met deze Solidarity Balm wil L’Occitane de lokale vrouwen, het geheim achter het succes van de Shea Butter-productreeks, in de bloemetjes zetten. De opbrengst van de balsem, die heerlijk naar viooltjes ruikt, gaat dan ook rechtstreeks naar het Fund for Gender Equality van de VN. Sinds 2009 heeft dit fonds 120 programma’s in 80 landen kunnen ondersteunen, waarbij zo’n 10 miljoen personen direct zijn geholpen, door alfabetisering, microkredieten, hulp en ondersteuning om bedrijven op te starten.

Crush of the day: de Solidarity Balm van L'Occitane
Het vrolijke motief op de verpakking ontleent de Solidarity Balm aan de traditionele Afrikaanse batikstoffen. Met een kleine hoeveelheid van de balsem verzorg je droge handen, lippen en schrale plekjes zoals je ellebogen of hielen. Heeft je huid meer nodig? Breng een rijkelijke hoeveelheid aan en laat de balsem 10 minuten intrekken.

Shea Butter Solidarity Balm van L’Occitane, € 3

11.01.17
Meer lezen

Beauty: 6 keer geleend van de mannen

Wie wel eens winkelt voor de man in haar leven zal het geweten hebben: het assortiment voor…

Live @ Paris Fashion Week: Backstage beauty’s, part 2

De modeweken in Parijs zijn inmiddels achter de rug, en ook onze redactrices Tine en Laura zitten weer…

Komaf maken met broze nagels? Dat doe je zo!

Sterke, mooie nagels; we zijn er niet allemaal mee gezegend. Heb jij ook van die exemplaren die…