RECEPT: Deze heerlijke cheesecake maak je zonder oven

door Virginie Martin & Nora Antonissen
marieclaire_cheesecake
©Unsplash

Ben jij ook een echte dessertfan? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want deze cheesecake maak je letterlijk in een handomdraai. Hij smaakt niet alleen superlekker, versierd met mango of rode vruchten en wat vruchtencoulis is hij ook als geen ander insta-perfect.

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 200 gram verse platte kaas
  • 180 gram lange vingers (koekjes)
  • 75 gram zachte boter
  • 3 gelatinevellen
  • 1 citroen (biologisch)
  • 25 cl verse slagroom
  • 125 gram basterdsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker

Bereiding

Laat de platte kaas gedurende 1 uur in een vergiet uitlekken. Verkruimel ondertussen de lange vingers en meng vervolgens de kruimels met de boter. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Spreid het mengsel erover en druk stevig aan. Laat het dan opstijven in de koelkast.

Laat ondertussen de gelatine weken in een kom met koud water. Verwarm het citroensap in een steelpan. Knijp de gelatine uit eens soepel en los de vellen op in het citroensap. Zet het sapje 30 minuten in de koelkast. Spatel er nadien een beetje slagroom door.

Meng de platte kaas, de vanillesuiker, de basterdsuiker en het citroensap in een slakom. Voeg vervolgens geleidelijk aan de slagroom toe. Giet alles, eens klaar, in een vorm naar keuze. Laat de taart ongeveer 3 uur afkoelen in de koelkast.

Tip

Voor de perfecte finishing touch kan je de cheesecake serveren met een vruchtencoulis, rood fruit of mango. 

Een bericht dat is gedeeld door @fridaysanna op

Vond je dit interessant? Lees dan ook Recept: French Toast met lentevruchten.

| | | |
Tags: Cheesecake, Mango, Recept, Rode vruchten.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures