Deze sporten doen je cellulitis smelten als sneeuw voor de zon

cellulitis
©Unsplash

Dit weekend wordt het opnieuw blote-benen-weer! Stiekem dromen we allemaal van gladde benen zonder putten en kuiltjes, maar helaas bestaat er geen wondermiddel of  magische crème tegen cellulitis.  Deze sporten helpen je om cellulitis minder zichtbaar te maken, zodat je je nog zelfverzekerder voelt in je favoriete bikini of badpak.

Cellulitis, ook wel bekend als sinaasappelhuid, is een onschuldige huidaandoening die zich uit in vetophopingen en ongelijkheden van de huid. Het komt vooral voor bij vrouwen en is het vaakst zichtbaar op de benen, billen en onderrug. Elke vrouw kan er last van krijgen en er bestaat tot nu toe geen remedie tegen.

Gelukkig kan je cellulitis wel minder zichtbaar maken. Sport zorgt ervoor dat je spieren steviger worden en daardoor valt cellulitis minder op. Bovendien helpt bewegen ook bij de preventie van cellulitis. Maar welke sporten doe je dan best? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

Power plate

Een power plate is een trillende plaat die spieren efficiënter aan het werk zet dan gewone toestellen. De trillingen zorgen ervoor dat je spieren zich snel en reflexmatig opspannen. Een sessie met een power plate duurt slechts 20 tot 30 minuten, maar is wel erg intensief. Op het toestel kan je verschillende houdingen aannemen, afhankelijk van de zone waar je aan wil werken. Een sessie bestaat uit een reeks oefeningen die elk ongeveer 1 minuut duren. De hoge intensiteit en verbeterde bloedcirculatie, en het feit dat je er in een rotvaart spieren mee kweekt, maken van de power plate een ideale bondgenoot in de strijd tegen cellulitis.

Tags: Anti-cellulitis, Cellulite, Cellulitis, Sport, Vetverbranding.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures