5 redenen om toch naar het Autosalon te gaan dit jaar

Autosalon
©Shutterstock

Ga jij ook spontaan in oh-maar-mijn-planning-zit-echt-al-overvol modus bij het horen van het woord Autosalon? Eerder iets voor manlief maar niet zozeer voor jou, zeg je? Lees dan toch even door, want dit jaar zou je wel eens een hele goede reden (of zelfs meerdere) kunnen hebben om toch af te zakken naar de Heizel.

Bij de woorden Autosalon en bezoekers, krijgen de meesten onder ons spontaan een visioen van hallen vol glimmende wagens en mannen van middelbare leeftijd die er rond staan, afwegend of de glimmende bolide hun volgende vervoersmiddel zal worden of niet. Vrouwen daarentegen, zien de meesten niet spontaan in dat plaatje.

En terecht, want uit onderzoek van Mercedes Benz, in samenwerking met iVox, blijkt dat meer dan de helft van de Belgische vrouwen (55 % om precies te zijn) en 61 % van de jongeren tot 34 jaar nog nooit een voet binnenzette op het Autosalon. Van de vrouwen die dat wel deden, bekent maar liefst 48,5 % dat ze dat deden omdat manlief het zo vriendelijk gevraagd had. 50% was er enkel en alleen omdat ze gratis tickets hadden gekregen.

Dat de vrouwelijke autofans het Autosalon dringend eens beter moeten leren kennen, behoeft weinig betoog. Daarom lijsten we voor jou 5 redenen op waarom je dit jaar toch echt een bezoek moet brengen aan het 96ste Auto/Moto Salon van Brussel.

Tags: Auto, Autosalon, Brussel, Heizel, Moto.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures