5 verrassende recepten voor in de blender

Shani Maes
blender
©FINN

Blender, een woord waarbij je waarschijnlijk spontaan denkt aan een romige milkshake of frisse smoothie… Maar wat dacht je van een courgettedip of hummus van tuinbonen? Jummy!

Eigenlijk kan je je blender voor veel lekkere recepten gebruiken, terwijl hij vaak in een hoekje vergeten wordt. Net daar willen wij verandering in brengen. Wij zochten vijf verrassende maar ook lekkere recepten die je makkelijk met je blender kan bereiden. Kook je met ons mee?

1. Auberginekaviaar met yoghurt en gekonfijte citroen

Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
  • 2 aubergines
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dubbele roomkwark
  • 1/4 gekonfijte citroen
  • 3 cl water
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 afgestreken theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper

FINN

Bereiding

Schil de aubergines en snijd ze in blokjes. Pel nadien de knoflook en snijd het stukje gekonfijte citroen in kleine stukjes. Vul de blender nu met het water en 3 eetlepels olijfolie. Voeg dan de aubergines en stukjes gekonfijte citroen toe. Zet je blender op het programma ‘Compote’ en begin te blenden.

Giet aan het einde van het programma de bereiding in een kom. Voeg nu de kwark, komijnpoeder en 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg tot slot nog wat peper en zout toe en meng het geheel. Plaats nadien je bereiding even in de koelkast.

Serveertip: serveer de auberginekaviaar in kleine glaasjes. Vul hierbij de bodem van elk glaasje met een beetje kaviaar, wat kruimels feta en enkele blaadjes rucola. Giet er tot slot een beetje olijfolie overheen en genieten maar!

Tags: Blender, Hummus, Indische currysaus, Moulinex, Recepten.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures