5 guilt-free Valentijnsdesserts van Weight Watchers

Jana Frambach
Valentijnsdesserts
©Unsplash

Valentijn lijkt er met zijn chocoladehartjes elk jaar opnieuw op uit om onze goede voornemens te doen falen. Daarom pakt Weight Watchers dit jaar uit met vijf lekkere Valentijnsdesserts die niet aan je billen blijven plakken.

Deze heerlijke aardbeienmuffins, tiramisu’s, kaastaarten en pralines bevatten afrodisiaca, zoals aardbeien en bosbessen, die nul SmartPoints tellen. Verder zijn de gerechten ook nog eens van een laag totaal aantal SmartPoints. Met deze Valentijnsdesserts ga je dus met een strak lijf én een gezonde seksdrive Valentijn tegemoet.

Plattekaastaart met bosbessen

Ingrediënten voor 8 porties:

4 eieren

70 g kristalsuiker

1 koffielepel vanille-extract

50 g bloem

300 g plattekaas, natuur (0% vet)

200 g light roomkaas

2 koffielepels citruszest

Naar smaak: Zoetstoffen

200 g bosbessen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een springvorm (Ø 20 cm) met bakpapier.

Klop 2 eieren en 50 gram suiker in ca. 5 minuten schuimig in een kom. Voeg ½ koffielepel vanillearoma toe.

Zeef het meel over het mengsel en roer er voorzichtig doorheen.

Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm. Bak deze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Klop de roomkaas, plattekaas, citroenzeste, zoetstof, 2 eieren en ½ koffielepel vanillearoma schuimig. Verdeel de plattekaasvulling gelijkmatig over de afgekoelde biscuitbodem en bak 20-25 minuten in de oven.

Laat de taart afkoelen. Verwarm voor de topping de bosbessen met 1 eetlepel water en 20 g suiker in een pan op lage temperatuur.

Haal de plattekaastaart voorzichtig uit de springvorm en haal het bakpapier van de taart.

Verdeel de afgekoelde bosbessentopping over de taart en serveer.

Tags: Dessert, Valentijn, Weight Watchers.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures